www.elllobregat.com
El Tren del Ciment millora en un 46,96% el seu registre de visitants
Ampliar

El Tren del Ciment millora en un 46,96% el seu registre de visitants

viernes 29 de mayo de 2015, 09:27h
El Ferrocarril Turístic de l’Alt Llobregat, gestionat per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), registra 4.591 usuaris durant aquesta temporada, xifra que representa un increment del 46,96% de visitants respecte a la temporada anterior, en què es van acumular un total de 3.124 passatgers.


El Tren del Ciment, anomenat popularment “carrilet”, va entrar en funcionament l’últim cap de setmana de març d’aquest any i estarà obert a tots els usuaris fins al diumenge 15 de novembre. El trajecte, que dura 20 minuts, el realitza una locomotra amb quatre cotxes que tenen capacitat per a 25 viatgers cadascun.

L’any 2014, que va celebrar 100 anys del seu primer servei públic de viatgers, va experimentar un augment de visitants molt significatiu, amb 18.752 usuaris, un 14% més que l’any 2013. Amb tot, també van funcionar molt bé les activitats alternatives que s’oferien i es va aconseguir augmentar els ingressos un 30%.

Les estacions del Tren del Ciment

Es tracta d’un tren descobert que permet gaudir i estar en contacte amb la natura. Té un recorregut de 3,5 km i disposa de 4 estacions: La Pobla de Lillet, la Pobla Centre, Jardins Artigas i Museu del Ciment-Castellar de n'Hug. El trajecte, que dura aproximadament 20 minuts, el realitza una locomotora dièsel amb quatre cotxes que tenen una capacitat per a 25 viatgers cadascun.

La primera parada té lloc a la Pobla de Lillet. Aquí comença el recorregut i es pot visitar l’exposició: “Ferrocarrils secundaris, industrials i turístics a la vall del Llobregat”. En aquesta mostra s’hi troben els elements més representatius de l’època dels carrilets i dels trens miners i industrials de la vall.

A la Pobla Centre hi ha diferents atractius per visitar com el Pont Vell, el més antic que travessa el riu Llobregat, el nucli Antic, l’Església de Santa Maria del Lillet, el Monestir romànic de Santa Maria del Lillet construït al segle IX, el castell del Lillet, la rotonda de Sant Miquel i la Serra de Catllaràs on es troba el Santuari de Falgars.

La tercera parada del Tren del Ciment és als Jardins de Ca l’Artigas, dissenyats per Antoni Gaudí a principis del segle XX i que són de tipus naturalistes, amb pedres, aigua i vegetació. L’arquitecte el va fer com a mostra d’agraïment per l’hospitalitat de la família Artigas mentre construïa el Xalet de Catllaràs a la Pobla. La glorieta, el pont dels arcs, la cascada, la gruta, les figures del bestiari i la remor de l’aigua acompanyen el passeig enmig de la natura decorada.

L’última parada del tren és el museu de ciment que antigament era una fàbrica de ciment Asland situada al paratge del Clot del Moro, en el municipi del Castellar de n’Hug. L’edifici és modernista, amb voltes catalanes i estructures de ferro forjat.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios