www.elllobregat.com
El Prat fa efectiva la compra de la principal granja avícola del pollastre Raça Prat
Ampliar

El Prat fa efectiva la compra de la principal granja avícola del pollastre Raça Prat

viernes 29 de mayo de 2015, 17:16h
L’operació s’ha donat per 650.000 euros com estava previst, però, finalment, comptarà amb la subvenció de 457.136 euros de l’Àrea Metropolitana de Barcelona
La Fira Avícola Raça Prat que es celebra cada any al desembre ha anant evolucionant al municipi fins a consolidar-se com el gran aparador d’aquesta espècie autòctona. Així ho demostra el nombre de visitants que ja arriba al llindar dels 70.000 en només tres dies. Gastronòmicament, el ‘potablava’ es considerat una joia a taula i s’ha guanyat un prestigi i una reputació que abans no es donava. Pel que fa la producció i la seva comercialització, en canvi, la Raça Prat pateix el problema de la gran estacionalitat del producte.

Per assegurar el manteniment i la supervivència d’aquesta raça –l’únic pollastre d’Espanya amb la certificació europea d’Indicació Geogràfica Protegida-, l’Ajuntament de El Prat ha adquirit definitivament la principal granja avícola productora de ‘potablava’, coneguda com a Granja Torres, tal i com va anunciar al mes de febrer. L’operació s’ha fixat en 650.000 euros, però, finalment, amb una novetat: el suport de l’AMB amb una subvenció de 457.136 euros; és a dir, més de dos terços del total.

Segons fonts municipals, amb aquesta compra de la granja avícola, que passarà a ser municipal, l’Ajuntament consolida un procés iniciat l’any 2004 per adquirir la totalitat de la finca i de les seves instal•lacions, dedicades a la cria i producció de l’aviram. L’operació es suma a l’altre mesura aprovada aquesta legislatura en defensa de la protecció Raça Prat, com és el nou espai habilitat per a l’Associació de Criadors de Raça Prat, a mode de Granja, just al costat dels horts urbans; una de les seves grans reivindicacions des dels anys ’80.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios