www.elllobregat.com
Lluïsa Moret torna a ser l’alcaldessa de Sant Boi amb l’ajuda de ICV
Ampliar

Lluïsa Moret torna a ser l’alcaldessa de Sant Boi amb l’ajuda de ICV

Por Dayana García Blas
lunes 15 de junio de 2015, 18:08h
Lluïsa Moret és investida alcaldessa de Sant Boi gràcies al pacte de progrés entre el PSC-CP (10) i ICV-EUiA-Mes (4). La dirigent ha assegurat que l’acord en aquesta legislatura ve determinat per la trajectòria històrica que els avala, pels objectius i els compromisos que comparteixen i pel bon clima de treball conjunt.


L’alcaldessa electa ha afegit que “plegats podem ser la garantia de les polítiques d’esquerres que necessita la nostra ciutat per ser justa, plural i on es veli pel respecte, la tolerància i la dignitat”.

El PP lamenta ser la sisena força

De les 7 formacions polítiques que fan el total de 25 regidors, només 4 caps de llista han presentat candidatura a l’Alcaldia: Lluïsa Moret (PSC) s’ha alçat amb 14 vots -10 del PSC i 4 de ICV-EUiA-MES-, l’Olga Amalia Puertas (C’s) ha comptat amb 3 vots, en Miquel Salip (ERC) ha rebut 3, i la Marina Lozano (PP) s’ha quedat amb 2 vots. CiU-Ara Guanyem (1) i GentdeSB-CUP-PA (2) han votat en blanc.

Jordi García (CiU) ha explicat el seu vot en blanc com a “prova de confiança envers a la política de diàleg que fins ara hem mantingut amb el govern” i per respecte i agraïment als ciutadans que han confiat en CiU. Marina lozano (PP) ha lamentat que “el PP deixa de ser la segona força a la ciutat, per estar al sisè lloc, “un resultat dur d’encaixar”. D’altra banda, Joan Domènech (Gent de SB) ha remarcat que “no podem donar suport al PSC perquè tenim clar que a nivell local les franquícies dels partits tradicionals actuen seguint les directrius dels respectius aparells de partit. I en última instancia, en Miquel Salip (ERC) ha subratllant el conegut “republicanisme quotidià” mentre que l’Olga Puertas (C’s) ha afirmat que “farà una oposició constructiva”.

En aquest sentit, Antonio Chanes (C’s), després dels juraments, ha apel·lat al Secretari General a fer que consti en acte, que tot i que per imperatiu legal s’hagi acatat servir al cap de l’Estat i complir la constitució espanyola i l’estatut de Catalunya, els membres d’ERC i de CiU han dit paraules “no acceptades per la llei”. Un exemple d’això ha estat el jurament d’en Miquel Salip de (ERC): “anuncio que resto a la disposició del nou parlament del president i del govern de la generalitat que sorgeixin de les eleccions del 27 de setembre del 2015 per exercir l’autodeterminació del nostre poble i proclamar, juntament amb totes les nostres institucions, la república catalana lliure i sobirana”.

“Treball digne i de qualitat”

L’alcaldessa socialista ha anunciat que aquesta és una nova etapa amb “diversitat” política i empenta per defensar “la llibertat, la justícia social, la lluita contra les desigualtats i les discriminacions” i per estar al costat dels santboians. “No vull l’alcaldia per mi, vull l’alcaldia per a vosaltres. L’alcaldia és vostra. No ho dubteu” ha remarcat Lluïsa Moret fent èmfasis en l’intens treball que cal fer en temes d’ocupació on a Sant Boi hi ha “7.000 ciutadans que cerquen feina”. Davant la situació, l’alcaldessa es compromet a “lluitar per una ocupació digna i de qualitat”, especialment, pels joves on es prepara un “Pla de Primera Oportunitat”.

Altres prioritats, pel mandat 2016-2019, es centren en “l’educació i la cultura, motors pioners per garantir el futur”, i en posar fi a l’emergència social per facilitar l’accés a l’habitatge digne i “atendre les situacions de necessitats socials” que ha provocat la crisis. En aquest sentit, la innovació, la consolidació del comerç de local, la millora dels polígons industrials, etc., son temes pendents a tractar.

L’alcaldessa ha volgut destacar l’aposta per l’entorn natural on “hem creat un seguit d’equipaments públics i mediambientals que han ajudat a vertebrar la ciutat”. Aquest espai natural singularitza Sant Boi dins l’àrea metropolitana i això és un motor econòmic tant per “entorn fluvial , forestal i el Parc Agrari que es la nostra joia de la corona”.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (3)    No(1)

+
0 comentarios