www.elllobregat.com
L’Hospitalet i el Baix Llobregat acumulen sis trimestres de creixement consecutiu d’ocupació
Ampliar

L’Hospitalet i el Baix Llobregat acumulen sis trimestres de creixement consecutiu d’ocupació

martes 16 de junio de 2015, 11:48h
La millora del creixement al nostre territori està quatre décimes per sobre de la mitjana catalana
La bona evolució de l’ocupació al Baix Llobregat i L’Hospitalet continua segons es desprèn del darrer Informe Trimestral de Cojuntura Econòmica del Fòrum Empresarial del Llobregat, document de referència al territori. Fins i tot els sectors de la construcció i de la indústria ofereixen símptomes favorables respecte a informes anteriors.

Segons les dades d’afiliació a la Seguretat Social, aquest primer trimestre del 2015 el nombre d’afiliats va augmentar de 2.564, front els 358 del mateix període de l’any anterior. D’aquesta manera, el ritme de creixement interanual s’accelera fins al 4,1%, des del 3,5% del darrer trimestre del 2014, i acumula ja sis trimestres de creixement consecutiu de l’ocupació.

Alhora, s’observa un creixement superior al de la mitjana catalana, que se situa en el 3,7%, front el 2,9% del trimestre anterior. Aquest trimestre es produeix un increment de l’ocupació a les empreses de menys de 250 treballadors, d’uns 4.200 afiliats més al règim general a L´Hospitalet i el Baix Llobregat i a les de més de 1.000 treballadors (d’uns 2.000 més), mentre que a les empreses entre 250 i 1.000 treballadors es redueix (-3.800).

Per sectors, aquest primer trimestre la indústria a l’Hospitalet i el Baix Llobregat continua tenint un bon comportament, amb 1.002 afiliats més respecte al trimestre anterior, però destaca especialment la recuperació de l’ocupació a la construcció, que presenta 1.118 afiliats més. Pel que fa als serveis, registren un augment més moderat, de 252 afiliats.

Aquesta recuperació del sector de la construcció també s’observa en el nombre d’empreses creades en el trimestre, amb un increment de 120 noves empreses al sector, el major nombre des del primer trimestre del 2008, mentre que en el sector serveis es creen 63 noves empreses i en la indústria 10. En total, es produeix un increment de 190 empreses, que suposen un creixement interanual del 3,5% (cinquè trimestre consecutiu de taxes positives).

Pel que fa a l’atur registrat a l’Hospitalet i el Baix Llobregat, aquest primer trimestre del 2015 es redueix de 489 persones, fins als 83.207 aturats, permetent una acceleració del ritme de contracció interanual fins al 9,1%. En el cas de l’atur registrat, el sector de la construcció també presenta els millors registres, amb 616 aturats menys en el trimestre, seguit de la indústria (-320), mentre que els serveis (+97) i l’agricultura (+24) presenten un augment del nombre d’aturats.

No obstant, analitzant les variacions interanuals, tots els sectors presenten una evolució favorable de l’atur registrat, a excepció de l’agricultura (+10 aturats més). En aquest cas, el sector serveis lidera la recuperació, amb 4.119 aturats registrats menys, seguit del sector de la construcció (-2.754) i de la indústria (-1.657).

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios