www.elllobregat.com
A concurs la primera fase de la Plataforma Logística BZ del Consorci de la Zona Franca
Ampliar

A concurs la primera fase de la Plataforma Logística BZ del Consorci de la Zona Franca

miércoles 17 de junio de 2015, 17:43h
La parcel•la, recuperada a Seat, es licita per agilitzar la seva ocupació i afavorir la productivitat

1,4 milions d’euros anuals. Aquesta és la xifra amb la que el Consorci de la Zona Franca de Barcelona ha tret a concurs públic la primera fase de la Plataforma Logística BZ, la qual ofereix el lloguer d’un total d’11 hectàrees de categoria industrial ‘prime’.

Recuperada de la seu corporativa que Seat tenia al polígon industrial, l’objectiu és tornar a ubicar grans empreses i naus logístiques d’última generació a aquest espai per tal d’afavorir l’ocupació i una major productivitat; en definitiva, afavorir el desenvolupament econòmic.

La parcel•la es troba al Polígon Industrial de la Zona Franca, en concret, a la confluència del carrer 2 i de l’A, just per on passa el viaducte de la futura línia 10 del metro. Amb una ocupació màxima de 78.305 metres quadrats, és una de les extensions de terreny (en total hi ha 341.588 metres quadrats bruts) més important del Consorci, el qual els va recuperar a inicis de l’any 2006 després del trasllat de la seu de Seat a la planta de Martorell.

Pel que fa l’ubicació, la connexió amb el port de Barcelona del transeuropeu corredor ferroviari mediterrani, l'establiment d'operadors d'Extrem Orient en el Port de Barcelona i l'arribada del metro al polígon industrial a partir de l'any que ve, incrementa el valor comercial d'aquests terrenys. Es posarà encara més de manifest la seva excel•lència logística com a plataforma de producció i exportació internacional.

El fet que BZ es trobi gairebé al costat del Port de Barcelona, a 200 metres de l'estació internacional de mercaderies i de les rondes viàries, i a 7 quilòmetres de l'aeroport de Barcelona mostra la excel•lència d’aquesta ubicació. Logísticament es actua com a porta d'entrada a la UE dels tràfics orientals procedents del Canal de Suez i com a pont entre el nord d'Àfrica i els mercats d’Amèrica Llatina. En aquest sentit, la parcel•la que s’ofereix als inversors i els operadors logístics surt a concurs públic per un preu mínim de licitació d'1,4 milions d'euros anuals (més IVA) en una concessió mínima a 50 anys, amb una pròrroga opcional de 25 anys.

La licitació es farà per procediment obert i l'adjudicació per subhasta. Els interessats en formular proposicions ja poden sol•licitar informació presencialment a les oficines del Consorci o a través de l'adreça electrònica [email protected] entre el 13 i el 17 de juliol mentre que la data límit de presentació és el dilluns 20 de juliol. La mesa de contractació es reuneix el 21 de juliol, i fixa l'adjudicació definitiva abans de final d'aquest mes. Segons ha explicat el delegat especial de l'Estat en el CZFB, Jordi Cornet, “quan s'acabi la comercialització d'aquesta primera fase, el Consorci estudiarà com abordar la licitació de la gran parcel•la de 22 hectàrees brutes de la Plataforma BZ que quedarà per desenvolupar al polígon industrial”. El Consorci va pagar a SEAT 140 milions d'euros per recuperar l'ús d'aquests terrenys, més de 34 hectàrees, i va invertir 15 milions d'euros més en enderrocaments de naus i en urbanització de terrenys.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios