www.elllobregat.com
La planta d’Abrera de General Cable convoca tres setmanes de mobilitzacions contra l’ERO
Ampliar

La planta d’Abrera de General Cable convoca tres setmanes de mobilitzacions contra l’ERO

miércoles 17 de junio de 2015, 18:15h
CCOO dóna el seu suport a les vagues que es realitzaran del 18 de juny al 9 de juliol en contra de l’ERO d’extincions que ha presentat la companyia per acomiadar a 289 treballadors

El conflicte laboral a General Cable continua obert. Fins a 123 treballadors de la planta d’Abrera podrien perdre la seva feina de confirmar-se l’ERO presentat per la multinacional encarregada de la fabricació de cables. Per aquest motiu, els treballadors han convocat noves mobilitzacions en contra de l’ERO que podria deixar sense feina a 289 persones si tenim en compte les quatre plantes que la companyia té a Catalunya.

Aquest matí, els treballadors de la fàbrica d’Abrera han acordat que des del 18 de juny fins al 9 de juliol, caps de setmana inclosos, faran 8 hores d’aturada per torn cada dia. A més a més, el dia 22 de juny es farà una bicicletada, que sortirà a les 10.00 hores des d’Abrera fins a la seu central de l’empresa a Barcelona (c. de Casanovas, 150).

Per la seva part, la plantilla de la factoria de Montcada i Reixac també ha aprovat aquesta tarda una aturada de 4 hores per torn el dia 30 de juny i d’1 hora per torn els dies 1, 2 i 3 de juliol. D’altra banda, a la planta de Manlleu, els treballadors van acordar ahir en assemblea aturades de 2 hores per torn els dies 25 i 26 de juny, de 4 hores per torn els dies 27 i 28 de juny i vaga de 24 hores el dia 30 de juny. A més a més, el dia 25 de juny, la plantilla es concentrarà a les portes de la fàbrica per manifestar el seu rebuig als acomiadaments.

CCOO d’Indústria de Catalunya rebutja l’ERO presentat per General Cable i li exigeix que retiri els acomiadaments i s’assegui a negociar una solució que garanteixi l’ocupació i la continuïtat del projecte industrial de la companyia, i així ho defensarà davant la Direcció General d’Indústria en la reunió de mediació prevista per al dilluns 22 de juny. CCOO posa en dubte les causes que addueix l’empresa en l’informe tècnic i considera que aquesta mesura és del tot desproporcionada, i li recorda que la plantilla ja ha assumit un important esforç en els darrers anys.

A més de fer vaga, els treballadors de les plantes de Manlleu, Abrera i Montcada i Reixac es concentraran davant el Parlament de Catalunya per instar l’Administració catalana a intercedir davant l’empresa en defensa dels llocs de treball.


¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios