www.elllobregat.com
L’Hospitalet aplica una reducció salarial tant a càrrecs electes com a càrrecs de confiança
Ampliar

L’Hospitalet aplica una reducció salarial tant a càrrecs electes com a càrrecs de confiança

viernes 19 de junio de 2015, 16:13h
La contenció es concreta en un 5% als càrrecs electes i en un 15% pels càrrecs de confiança
L’efecte Ada Colau s’estén a la segona ciutat més important de Catalunya. Després de les primeres notícies a la capital catalana, que es sorprèn per la reducció salarial o perquè la nova alcaldessa vagi en metro a la feina, L’Hospitalet ha aprovat avui una nova proposta de contenció que afectarà tant al número d’àrees de govern com als salaris dels càrrecs electes i dels de confiança.

El Ple ha donat llum verda a una nova organització municipal que passa a està formada per set àrees de responsabilitat, una menys que a la legislatura anterior, de les quals sis seran tinències d’alcaldia (es manté respecte el 2011). Segons fonts oficials, els motius són simplificar l’Administració i oferir un servei més pròxim al ciutadà. Les 7 àrees executives són: Àrea d’Alcaldia - Presidència; Àrea de Coordinació i Planificació Estratègica; Àrea de Seguretat, Convivència i Civisme; Àrea de Benestar i Drets Socials; Àrea d’Espai Públic, Urbanisme i Sostenibilitat; Àrea d’Hisenda i Serveis Centrals, i Àrea de Promoció Econòmica i Ocupació.

Però més enllà d’aquesta reestructuració del govern municipal, la contenció s’aplicarà també a nivell salarial. En total, s’aplicarà una reducció dels sous del 5% a les retribucions dels càrrecs electes: s’ha fixat en 18 membres el nombre màxim d’electes que durant aquest mandat podran exercir el càrrec amb dedicació exclusiva. En aquest sentit, les retribucions seran les següents: l’alcaldessa, 73.500 euros bruts anuals, 6.500 euros menys que el límit legal fixat en 80.000 €; els tinents d’alcalde, 67.000 euros bruts anuals; els regidors d’àrea, 65.000 euros bruts anuals, i els portaveus dels grups municipals, 65.500 euros bruts anuals. El portaveu suplent del grup municipal majoritari de l’oposició podrà exercir el seu càrrec amb una dedicació del 50 % (32.750 euros bruts anuals).

La resta de membres de la corporació que no exerceixen el seu càrrec amb dedicació exclusiva percebran en concepte de dietes per la seva assistència al Ple la quantitat de 1.625 euros per sessió, amb un límit anual de 19.500 euros.

Pel que fa als 8 grups municipals, rebran una dotació fixa d’11.650 euros anuals. A aquesta quantitat se sumarà la quantitat que resulti de multiplicar 11.650 euros anuals pel nombre de regidors adscrits a cada grup i, a més, comptaran amb un assessor.

D’altra banda, la reducció salarial afectarà –i més- als càrrecs de confiança: la plantilla de personal eventual s’ha reduït un 10% i comptarà amb 24 places, tres menys que el marcat per la llei. A més, s’ha aplicat una reducció del cost de la partida destinada a aquest aspecte en un 15% respecte a la plantilla que hi havia fins el 12 de juny.

Amb aquesta mesura, doncs, L’Hospitalet es suma a la baixada de sous i manté la política de contenció tot i el context econòmic més favorable. Això, en quant el debat salarial. Pel que fa l’altre debat a tenir en compte, les dietes de representació a òrgans supramunicipals, l’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, s’ha afanyat en renunciar, com a la darrera legislatura, a qualsevol retribució afegida.

Aquestes mesures aprovades pel nou govern municipal no ha trigat en trobar altres exemples de contenció a grups de l’oposició. En aquest mateix sentit, el grup municipal de Ciutadans renunciaran, segons han comunicat, al 20% del seu sou per donar-ho a entitats socials, entenent que el 5% és del tot insuficient.




¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios