www.elllobregat.com

Dispositiu especial de les platges metropolitanes amb motiu de la revetlla de Sant Joan 2015

Informació de Serveis

lunes 22 de junio de 2015, 18:40h
L’operatiu especial de neteja, que començarà a les 6 h del matí del dia 24, comptarà amb 123 operaris, 9 màquines garbelladores i 7 camions de recollida de residus
Amb motiu de la revetlla de Sant Joan, l’AMB posa en marxa la campanya de sensibilització "El Foc al Cor", incidint en els efectes negatius de les fogueres a la sorra de la platja, i organitza, un any més, l’operatiu especial de neteja de les platges metropolitanes. Aquest reforçament dels equips permetrà, en primera instància, que els banyistes facin ús, a partir de les 10.00h del matí del 24, de la primera línia de mar de Castelldefels, Gavà, Viladecans, El Prat de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Badalona i Montgat; i recuperar al 100%, en un període de 24 hores, l’estat habitual de tot el litoral metropolità, que esdevé un dels escenaris favorits per celebrar la nit de Sant Joan.

Les tasques de neteja a les platges metropolitanes començaran a les 6 h del matí del dia 24, moment en què la policia començarà a desallotjar als usuaris, per poder donar pas al dispositiu de neteja. L’operatiu especial comptarà amb un total de 123 operaris de neteja, el triple dels efectius d’una jornada diària normal, amb una mitjana de 40 operaris. També s’incrementa notablement els vehicles i la maquinària de neteja. En total, s’empraran 9 màquines garbelladores de sorra (4 més de les habituals); 7 camions tot terreny per la recollida de residus (5 més) i 11 grans contenidors de residus (6 més), a banda de 16 pick-up’s, que donaran suport a tot el dispositiu especial.

Després de les 10.00h, quan està previst que arribin els primers banyistes, es continuarà treballant de manera manual tot el dia recollint la resta de residus i efectuant treballs de repàs.

Campanya de sensibilització “El Foc al Cor”

Sota el lema "El foc al cor", l’AMB ha llançat una campanya per donar a conèixer les recomanacions i prohibicions que afecten les platges durant la revetlla. La campanya, que es difondrà a través de cartells i flyers pels municipis metropolitans i falques de ràdio, convida a gaudir al màxim de la revetlla a la platja, amb respecte pels altres. També anuncia que a partir de les sis del matí es posa en marxa l'operatiu de neteja de platges i fa especial incidència en la prohibició de fer fogueres a les platges (excepte les autoritzades, com la foguera de festa major de Montgat). Descontrolades, poden ser perilloses per als usuaris i, a més, poden ocasionar cremades i ferides per les restes de fustes i claus.

L’any 2014, 32 tones de residus a les platges metropolitanes

Segons dades de l’AMB, l’any 2014, durant les 24 hores posteriors a la celebració de la revetlla, es van recollir 32 tones de residus a les platges metropolitanes. Castelldefels (9 tones) i Badalona (7 tones), van ser els municipis on més residus es van generar a les platges amb motiu de la celebració. Les ampolles de vidre segueixen sent un dels principals problemes. L’AMB elimina els claus de ferro que resten de les fustes de les fogueres gràcies a un electroimant gegant.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios