www.elllobregat.com

Aprendre idiomes i els casals infantils, l’aposta estiuenca per a les famílies del Llobregat

Por Beatriz Fontseré
martes 23 de junio de 2015, 23:30h
Els esplais, colònies o campus són una alternativa per aquest estiu per a moltes famílies amb fills menors d’edat.
En el cas dels adults, les opcions estan més obertes i alguns aprofiten aquests mesos de calor per fer cursos intensius d’idiomes a través de les Escoles Oficials d’Idiomes o d’acadèmies privades; d’altres, s’apunten a cursos de ball o de manualitats i, una bona part dels naturistes, aprofiten aquest temps per fer esport o visitar zones naturals del Llobregat.

Estius més durs
La crisi, una vegada més, complica els plans de les famílies. Es calcula que un de cada quatre nens o nenes de Catalunya viu per sota del llindar de la pobresa, i les activitats de lleure són una de les primeres activitats que les famílies amb menys recursos no es poden permetre.

Així ho demostren les xifres que la Fundació Pere Tarrés ha presentat. El 58% de les famílies que van rebre una beca per a les colònies o casals d’estiu durant l’estiu passat disposen d’una renda inferior a 3.900€ anuals per cada membre de la llar, un 8% més que al 2013. Del total dels infants becats al 2014, el 44% eren del Barcelonès (incloent L’Hospitalet) i el 15%, del Baix Llobregat. La perspectiva d’aquest estiu és similar a la del 2014, malgrat les dades macroeconòmiques que indiquen una certa millora. És per aquesta raó que la Fundació Pere Tarrés porta a terme la campanya “Ajuda’ls a créixer - Cap Infant Sense Colònies”.

Aquest 2015, la Fundació preveu becar més de 8.500 activitats a 4.100 infants de tot Catalunya per un import de 950.000€, el que suposa un 24% més d’infants becats que l’any anterior. En els darrers cinc anys, la Fundació Pere Tarrés ha vist com les sol•licituds de beques per a aquestes activitats han augmentat un 236%. El director de Relacions Institucionals de la Fundació Pere Tarrés, Rafael Ruiz de Gauna, ha remarcat que “és important que els infants puguin gaudir de l’experiència d’anar de colònies o a un casal d’estiu, independentment de la situació de les seves famílies. I des de la Fundació Pere Tarrés volem sensibilitzar a la societat de la importància de les activitats d’estiu, mobilitzar recursos i destinar-los finalment a la realització d’aquestes activitats”. I precisament Ruiz de Gauna ha posat en valor el treball en xarxa que es fa amb altres entitats com parròquies, serveis socials, escoles, Càritas i els mateixos centres oberts i centres d’esplai.

Aprofitar el context negatiu per formar-se
L’atur, les vacances d’estiu o el final de contractes temporals –que finalitzen al juliol o agost per l’empresa poder estalviar-se la remuneració de les vacances-, ha fet que en els darrers anys, els cursos intensius d’idiomes es doblessin a la nostra zona. Per exemple, l’Escola Oficial d’Idiomes de Cornellà i de Viladecans organitzen cursos especials. Aquest any, aquests EOIs ofereixen cursos d’introducció o de perfeccionament d’anglès, francès, alemany, rus i xinès.

Aquests centres, que són dels més recents creació de Catalunya, són els que presenten una major oferta idiomàtica en tot el Baix Llobregat.

En el cas de l’Hospitalet, aquest estiu hi ha cursos d’anglès en tots els nivells i sessions intensives d’introducció al francès, alemany i italià. Una oferta similar és la que presenta l’Escola Oficial d’Idiomes d’Esplugues, que inclou cursos intensius d’anglès, francès, alemany i italià. Tota aquesta oferta intensiva dels EOIS són sessions d’entre 40 a 80 hores lectives, depenent del curs triat, amb preus que ronden els 194 euros, els cursos més curts; i els 338, els més llargs.

Però més enllà dels cursos d’estiu de les escoles oficials d’idiomes, les acadèmies d’idiomes també organitzen activitats d’estiu per aprofitar els mesos de calor en l’aprenentatge d’una llengua. Un exemple és The British School of Barcelona (BSB), un centre educatiu que recentment ha aconseguit l’excel•lència acadèmica a nivell internacional assolint uns resultats molt destacats en el programa Outstanding Cambridge Learner Awards.

Aquesta prova avalua els coneixements acadèmics dels alumnes de més de 40 països que participen en aquests exàmens configurats per la Universitat de Cambridge. III
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios