www.elllobregat.com

Nervis, il·lusió, apunts i cafès

Por Begoña González
martes 23 de junio de 2015, 23:41h
Dos milers de joves del Baix es presenten a les proves de selectivitat on l’estadística recull que acostumen a perdre un punt de mitjana
Nervis, il·lusió, apunts i cafès
Juny ja és aquí, i amb el caloret de Rita Barberà, els pantalons curts i els gelats, ha arribat també un dels moments més decisius i complicats pera la gran majoria dels joves del país. Sí senyors, la selectivitat o PAU, des de l’any 2011, va fer acte de presència.

Nervis, cafès, apunts i il•lusió. Les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) són per a gran part dels joves el primer pas de la resta de la seva vida. Un examen decisiu que acabarà de decidir els futurs estudis de molts joves que han posat les seves esperances en un grapat de papers. Les PAU d’aquest any van tenir lloc els dies 9, 10 i 11 de juny de 2015 i tornaran a fer tremolar els joves del 2 al 4 de setembre durant la convocatòria extraordinària, proves que decidiran el futur acadèmic de milers d’estudiants de Catalunya i per analogia del Baix Llobregat i L’Hospitalet.

En total, 2.139 estudiants del Baix (8,26% de Catalunya), provinent de segon de Batxillerat, han realitzat enguany la prova. Una xifra que es manté, pràcticament, respecte l’any passat on es van presentar 22 joves menys.

Com ja és ben sabut per la majoria d’estudiants, i de pares amb fills en edat d’examinar-se, des del 2010, la selectivitat s’estructura en dues parts: la fase general, on poden obtenir-se fins a 10 punts de qualificació i que és obligatòria, i la fase específica, que permet aconseguir quatre punts addicionals, i té caràcter voluntari. Aquesta fase específica és especialment indicada per als estudiants que volen accedir als estudis on la demanda de places supera l’oferta i la nota de tall és elevada, perquè els permet diferenciar-se de la resta d’alumnes que no necessiten notes superiors a 10.

Només per darrere d’altres 6 comarques (Vall d’Aran, Conca de Barberà, Segrià, Urgell, Berguedà i Bages respectivament) el Baix Llobregat és una de les comarques on els resultats de les pau es redueixen més respecte l’expedient acadèmic.

Amb una mitjana de 7,30 d’expedient acadèmic -igual que la xifra catalana-, els estudiants del Baix Llobregat van obtenir de promig, el passat any, un 6,221 a les Pau, una nota inferior a la de la resta de Catalunya: 6,489. Aquestes dades cal tenir-les en compte a partir del nombre de presentats, perquè el Baix Llobregat és la tercera comarca en nombre d’inscrits amb 2.117, només per darrere del Barcelonès (8.532) i el Vallès Occidental (3.127).

Quasi impossible suspendre
Les dades positives de l’any passat encoratgen els estudiants que es presenten aquest any, perquè per exemple, un 95,69% dels estudiants que es van presentar a les proves dels dies 11, 12 i 13 de juny del 2014, o sigui 2022 d’un total de 2113 que es van acabar examinant a la comarca, van aconseguir superar-les amb una nota mitjana de 6,221.

Les carreres més demandades
Aquest any encara no podem saber quines seran les carreres més demandades i per tant amb notes de tall més elevades, però és ben cert que sempre acostumen a ser semblants i pel que respecta a la convocatòria anterior, les carreres estrella van ser Física i Matemàtiques a la UAB amb un 12,741, Física i Matemàtiques a la UB amb un 12,562 i Medicina a la UB amb un 12, 460.
Com cada any les carreres de Matemàtiques i Medicina van despuntar sobre la resta però sense desmerèixer altres itineraris que també van requerir de notes excepcionalment altes a causa de la alta demanda. III
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios