www.elllobregat.com

Amb el fi de curs s’obre la incògnita de què fer amb els fills

martes 23 de junio de 2015, 23:46h
La Fundació Catalana de l’Esplai, a El Prat de Llobregat, és una de les entitats amb més oferta de Catalunya
El final de curs es sempre una de les dates més esperades i temudes al mateix temps. Els fills, farts de la rutina, de l’estudi i d’aixecar-se d’hora anhelen l’arribada de la calor i inevitablement de les vacances i els pares temen el final de l’escola perquè d’ençà en endavant hauran de buscar què fer als seus fills fins que coincideixin en els períodes vocacionals.

Sovint, avis, germans grans o cangurs acaben fent-se càrrec dels més petits de la casa fins que els pares poden agafar les merescudes vacances perquè els casals resulten ser una alternativa cara a la televisió. Tot i així cada cop més casals d’estiu s’adapten a les necessitats dels pares i sobretot a les seves butxaques.

Els casals d’estiu ofereix als infants la possibilitat de realitzar activitats de lleure a prop del seu entorn habitual (escola, barri, municipi,...) en una època de l’any especial i plena de recursos amb l’objectiu que assoleixin uns aprenentatges que els acompanyin en el seu desenvolupament com a persones a partir de les activitats i vivències amb les que podran gaudir l’estiu d’una forma divertida i participativa.

De casals n’hi ha molts, des d’iniciatives públiques promogudes per ajuntaments i fundacions com a privades promogudes per les mateixes escoles o grups esportius. La Fundació Catalana de l’Esplai, per exemple, ofereix una gran varietat de casals i activitats per a nens durant les dates d’estiu, i la seva oferta per a la zona del Baix Llobregat i L’Hospitalet es de les més altes de Catalunya. La Fundesplai és una entitat sense afany de lucre que té per missió educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, i tracta de proporcionar serveis per als mes joves a Catalunya.

Esplugues i Sant Joan Despí son les localitats que més tallers concentren d’aquesta fundació amb 5 i 6 respectivament seguides de Cervelló amb 4, Sant Feliu i el Prat amb 3 iniciatives cadascun, Castelldefels i Viladecans amb dues cadascun i Gavà, Sant Boi i Cornellà amb una activitat més respectivament.

Des de 30 euros el més barat a preus més elevats en augmentar dies i hores, els casals d’estiu presenten una gran varietat capaç d’impressionar pares i fills i convertir-se en la millor alternativa a quedar-se a casa durant el més de juliol. D’altre banda, també hi ha iniciatives privades que parteixen de les mateixes escoles o de les cada cop més habituals acadèmies de llengües d’estiu. Tot i la gran oferta, no n’hi ha de millors o pitjors més enllà del que puguin agradar als pares i als fills perquè tota activitat és bona si fa feliços a pares i fills i ajuda tant a uns a poder treballar sense fer-se càrrec de què fer amb els nens, com a d’altres a no avorrir-se en la que resulta ser la seva millor època de l’any. III
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios