www.elllobregat.com

Nova atenció a la pluridiscapacitat

Por Begoña González
martes 23 de junio de 2015, 23:48h
La Diputació de Barcelona, La Generalitat i Nexe Fundació impulsen un projecte pilot d’aules especialitzades per atendre infants amb pluridiscapacitat que desenvoluparà la seva primera aplicació al municipi de Sant Feliu de Llobregat.
El president en funcions de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, i la directora general de Nexe Fundació, Sonia Corpas, han signat un conveni de col•laboració per desenvolupar el projecte Aules d’atenció especialitzada Nexe, un projecte pilot per impulsar aules d’atenció especialitzada per a nens i nenes amb pluridiscapacitat severa des del naixement fins als 5 anys.

La directora General de Nexe Fundació, Sonia Corpas, destaca que aquesta iniciativa “s’emmarca dins d’una escola bressol convencional a partir de la qual es vol fomentar l’educació inclusiva que atengui aquests nens des del naixement fins als 5 anys en un entorn similar al que aprenen la resta de nens. A més aquesta inclusió permet que els nens i nenes amb discapacitats comparteixin moments amb nens i nenes sense discapacitat per fer l’experiència més enriquidora d’ambdós”.

La iniciativa, que també compta amb el suport econòmic de l’Obra social “la Caixa” i la col•laboració de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat i el Consell Comarcal del Baix Llobregat, entrarà en funcionament complert el curs vinent (2015-2016). Actualment el projecte s’ha iniciat d’una manera molt flexible amb tan sols 3 alumnes per tal de facilitar-los l’adaptació al centre, però el proper curs es pretén que l’aula aculli els 8 nens per als quals ha estat dissenyada. La inciativa respon a la voluntat de la Fundació Nexe d’apropar els serveis a l’atenció als nens discapacitats i les famílies que fins ara havien d’apropar-se als seus centres de Barcelona. Aquesta inciativa pionera del Baix Llobregat pretén estendre’s a la resta del territori i facilitar l’adaptació dels nens i les fmailiar d’una manera més còmoda. III
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios