www.elllobregat.com
La Generalitat impulsa la indústria catalana amb un pla estratègic que inclou 158 actuacions
Ampliar

La Generalitat impulsa la indústria catalana amb un pla estratègic que inclou 158 actuacions

martes 23 de junio de 2015, 23:49h
Puig: l’estratègia industrial “és un procés de concertació i diàleg entre el món empresarial i el govern de Catalunya”. L’objectiu d’aquest ventall de mesures és recuperar la industria perquè representi el 25% del PIB a l’any 2020
Tot i l’avenç del sector serveis, tot i l’aposta propagandística que s’està fent per atraure al turisme a les afores de Barcelona, el Baix Llobregat és un motor de l’economia catalana gràcies, encara, a la seva indústria. Amb un fort teixit metal•lúrgic; amb la factoria automobilística més important d’Espanya i de Catalunya i de referència a Europa, la planta de Seat de Martorell; però, també, amb un important sector químic, entre d’altres, el nostre territori deixarà de ser punter si no manté i millora el seu fort teixit industrial. Amb aquest objectiu -donar un impuls a la indústria catalana- la Generalitat de Catalunya ha presentat un Pla Estratègic dividit en set àmbits amb un total de 158 actuacions concretes que ben segur beneficiaran al nostre territori.

L’horitzó fixat és el 2020, any que ha de permetre gaudir d’una activitat industrial que representi el 25% del Producte Interior Brut (PIB) de Catalunya, denominador comú dels set plans estratègics. “La definició de les actuacions ha estat fruit d’un procés de concertació i diàleg entre el món empresarial i el govern de Catalunya […] Hem assumit un rol d’impuls i d’iniciativa que volem exercir, però és evident que volem fer-ho escoltant i decidint de manera consensuada amb les empreses”, ha dit el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, davant mil empresaris catalans a l’acte de presentació de les més d’un centenar i mig de mesures. I és que el binomi entre l’administració catalana i el sector empresarial ha estat clau per a la definició de les 158 actuacions: fins a 300 empreses catalanes han participat activament en el disseny d’aquestes concrecions plantejades pel període 2015-2020.

L’altre pilar fonamental d’aquesta estreta relació entre administració i món empresarial és el caràcter especialitzat que es deriva dels set plans estratègics: “El Govern segueix treballant amb l’objectiu d’especialitzar-nos intel•ligentment, és a dir, volem despuntar en determinats aspectes dins de cadascun dels set àmbits que conformen la moderna indústria de Catalunya”, deia Puig. En aquest sentit, l’estratègia industrial ha prioritzat, a més, actuacions que s’emmarquen en l’impuls a la internacionalització, la innovació i la col•laboració empresarial per guanyar en dimensió, totes elles adaptades a les característiques de cada un dels set àmbits. La posada en marxa de la plataforma Catalonia Food Network dins les indústries alimentàries, la creació d’una plataforma d’assaigs clínics per captar projectes de recerca de primer nivell internacional o la creació d’un consorci per a la fabricació de la moto elèctrica a Catalunya són algunes de les actuacions més destacades.

Així, doncs, amb projectes i iniciatives com aquestes, l’estratègia industrial, alineada amb el RIS3 que impulsa la Unió Europea, vol situar Catalunya com a un país capdavanter a Europa a partir d’una tradició i base industrial sòlides, on el Baix Llobregat tindrà un paper actiu i fonamental. III
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios