www.elllobregat.com
La carnisseria de l’Emilia, exemple d’empenta i de finançament d’èxit de MicroBank
Ampliar

La carnisseria de l’Emilia, exemple d’empenta i de finançament d’èxit de MicroBank

Por Dayana García Blas
miércoles 24 de junio de 2015, 01:24h
Un ERO no va empitjorà l’autoestima de l’Emilia, qui va lluitar per obrir la seva carnisseria amb l’ajuda financera del banc social de “la Caixa”. Des de gener fins l’abril de 2015, MicroBank ha concedit 403 microcrèdits a L’Hospitalet 1,91 milions d’euros), i 1.100 microcrèdits al Baix (5,10 m/€)
Després de 30 anys dedicats a la carnisseria, l’Emilia Gutiérrez va decidir crear el seu negoci al setembre del 2014, degut al tancament de la cadena on ella treballava feia any i mig. L’emprenedora de 47 anys no es va desanimar davant l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) de la seva antiga empresa i va obrir una botiga de carns i embotits al mateix local que havia quedat fallit.

L’empenta de l’Emilia
La pratenca, convençuda de la capacitat funcional de la carnisseria i de l’acollida de la clientela, va aprofitar el local per crear la seva pròpia empresa de carns al centre de El Prat, anomenat “El racó de la carn del Prat”.

Un cop realitzat el traspàs del negoci, amb l’ajuda d’un empleat, i tramitats els papers amb l’antic propietari, l’Emilia va haver de fer front en solitari a la seva iniciativa: “Treballo molt, però estic tranquil•la”, assegura l’ara empresària.

La botiga, potencialment coneguda per la carn de vedella que ofereix, atreu al veïnat i també als residents dels barris de Bellvitge i Sant Feliu per la bona relació qualitat-preu. A l’Emilia li va molt bé el negoci. Té un empleat i està pendent d’agafar a una altra persona, però remarca que tot això ha estat possible per la seva empenta i gràcies a MicroBank.

Actualment, la dona diu tenir molt bona relació amb l’oficina de la Caixa 0320, dons confessa que “quan ho he necessitat, sempre m’han fet costat”, afegeix l’Emilia.

Els microcrèdits de la Caixa
Els diners no donen la felicitat, però si que ajuden i això l’Emilia ho té molt clar, ja què va poder aixecar el cap gràcies a les ajudes que concedeix MicroBank. En el 2014, un total de 288 microcrèdits, per valor de 1,1 milions d’euros, es van destinar als residents de El Prat que patien els obstacles d’accedir al sistema creditici tradicional, gent amb dificultats econòmiques.

Amb aquestes operacions, el banc social de “la Caixa” busca facilitar l’activitat productiva i l’ocupació, el desenvolupament individual de la persona i del conjunt familiar, i millorar la inclusió financera. El teixit social que ha rebut les prestacions és molt variat i, concretament, 46 microcrèdits s’ha dedicat als emprenedors, autònoms i microempreses que necessitaven diners per avivar el seu negoci.

De manera global, durant el primer trimestre del 2015, MicroBank ha concedit un total de 403 microcrèdits per un import de 1.918.421 euros en L’Hospitalet, i 1.100 microcrèdits en el conjunt del Baix Llobregat per un total de 5.104.373 euros. Pel que fa al 2014, l’entitat va destinar 11.290.096 euros al Baix Llobregat, en un total de 2.280 microcrèdits, i 4.555.892 euros en un recompte de 830 microcrèdits.

Un projecte amb futur
El projecte MicroBank continua en alça. Durant el primer trimestre de 2015, ha destinat 502.330 euros en préstecs al municipi de El Prat, iniciativa de la que s’han vist beneficiades 96 persones i famílies senceres, i 17 emprenedors i autònoms. A més, el banc social ha obert dues vies de finançament: els microcrèdits Emprenedors i Negocis, per sufragar l’inici, la consolidació o l’ampliació d’una entitat, i els microcrèdits socials, dedicats optimitzar el desenvolupament d’un pla empresarial i la posada en marxa de l’empresa mitjançant l’assessorament de companyies col•laboradores amb MicroBank. En tots dos casos, l’aportació màxima és de 25.000 euros amb un tipus d’interès fixe, sense garantia real i amb un termini d’amortització de cinc anys.

En aquí hi tenen cabuda els Crèdits Empresa Social, dirigits a aquelles entitats que promouen l’atenció als discapacitats o a la gent amb perill d’exclusió social. També, està el microcrèdit personal i familiar que permet finançar projectes vinculats al desenvolupament personal i familiar com despeses vinculades a l’habitatge, salut, necessitats de persones amb discapacitat o reagrupament familiar i atendre necessitats derivades de situacions puntuals o imprevistes. Però sense oblidar, l’aposta del banc social per ajudar en projectes ecològics i sostenibles, compromesos amb el medi ambient i amb la millora de l’eficiència energètica, amb l’operativa dels Eco-microcrèdits. III
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(2)

+
0 comentarios