www.elllobregat.com

ENRIC TICÓ, president de FGC

“Hem estat molt ‘xiruqueros’, i està molt bé, però hi ha més esports”

miércoles 24 de junio de 2015, 03:35h
-Ara sí, hem de deixar de parlar només d’estacions d’esquí.

-La veritat que les comarques de muntanya de Catalunya són espectaculars a l’estiu i a l’hivern. A mi m’agrada sempre parlar d’estacions de muntanya que d’esquí. A l’estiu, en efecte, ja fa un parell d’anys vam fer una aposta atractiva per oferir una gama immensa d’activitats –més de cent que tenen a veure amb l’esport, amb el lleure, amb la família, els amics, amb passar-ho bé- que, al final, el que suposa és que els ciutadans s’apropin a la muntanya i crear riquesa a tot el territori, no només a la costa.

-Després de superar el milió de viatges als trens turístics, ¿què s’espera per aquest any?
-En quant fem més activitats, en fem un 10% més, creiem que podrem augmentar en un 10% el nombre de visitants que s’acostin a gaudir d’activitats tan divertides com la platja de La Cerdanya. Transformem un llac de La Molina en una platja amb activitats de platja, però a la diferència que estàs a 2.000 metres d’alçada.

-Fa un segle es va portar l’esport a la muntanya i ara porten la platja a la muntanya. Mostra una mica el tarannà innovador de FGC.
-Hem d’innovar, hem de fer les coses cada cop més atractives i ens hem d’adaptar a la societat. Hem estat molt ‘xiruqueros’ i està bé però hi ha molts altres esports tant a La Molina com a la resta d’estacions. Hem apostat molt fort, per exemple, per la bicicleta, amb els germans Lacondeguy, que són el Messi d’aquest esport, i per aquí seguirem treballant. Ja col•laborem en ciclisme amb la Volta Ciclista a Catalunya i ja hem explorat la possibilitat de portar competicions internacions. Creiem que és una bona aposta de futur, portar l’esport a la muntanya. Però no només l’esport: el més bonic no és competir, sinó anar i participar de la muntanya en família.

-¿Quin pes té l’esperit ‘smart city’ a la nova campanya d’estiu?
-Molt. L’aposta és clara per potenciar les diferents aplicacions de les estacions, on està tota la informació, però, a més, les càmeres on pots veure el temps que fa, el vent... Estem presentant les noves planes web de les diferents estacions, que són més interactives; tenim la central de reserves que tenim ofertes de tot tipus; vam presentar el Turistren que lliga les línies ferroviàries amb destins turístics, culturals o gastronòmics des de les mateixes màquines expenedores de bitllets. III
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios