www.elllobregat.com
FGC eleva la platja a 2.000 metres d’altitud
Ampliar

FGC eleva la platja a 2.000 metres d’altitud

miércoles 24 de junio de 2015, 04:03h
El grup responsable de les diferents estacions de muntanya espera millorar l’afluència de visitants en un 10% a la nova temporada d’estiu. Entre les novetats, destaca el carnet ATOTESTIU2015 que ofereix regals de tota mena
a les principals estacions de muntanya.
Fa quasi bé un segle, segurament motivats per l’esperit emprenedor dels catalans, es va aconseguir portar l’esport als cims dels Pirineus amb la considerada estació degana de Catalunya, La Molina; també coneguda com l’estació metropolitana per excel•lència. L’evolució històrica d’aquesta estació, referent per a l’organització de competicions internacionals al món de l’esquí, prova la bona feina feta al llarg de dècades, primer, hivern rere hivern i, ara, també a l’estiu. Amb aquest mateix esperit innovador i amb aquest tarannà, el Grup de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha presentat una nova temporada d’estiu que consolida el projecte de la divisió Turisme i Muntanya de convertir les estacions d’esquí en quelcom més. “Ens agrada que passin coses durant tot l’any”, deia el president del Grup FGC, Enric Ticó, durant l’acte de presentació de la nova campanya estiuenca.

Una platja a 2.000 metres
Sota aquest objectiu, FGC reforça la seva aposta per les activitats de turisme i muntanya a l’estiu gràcies a tot un ventall de novetats a totes les estacions de muntanya (La Molina, Vall de Núria, Espot i Port Ainé i Vallter 2000), a més, dels set trens turístics, que l’any passat van permetre arribar al milió de viatges realitzats. Per millorar aquestes xifres i per continuar amb el caràcter innovador que caracteritza a FGC pel que fa el transport, el grup estrena enguany la primera platja al cor de la muntanya, amb tots els elements que caracteritza qualsevol zona costanera.

Serà la nova platja de La Cerdanya, ubicada al llac de La Molina, que comptarà, a més, amb una zona esportiva i altre espai per jocs lúdics. D’accés gratuït, amb altres activitats complementàries de pagament, la nova platja de La Cerdanya –principal novetat d’enguany- s’afegeix a altres propostes que La Molina inclou per a aquest estiu, entre els quals destaca la renovada aposta pel Bike Park, amb l’assessorament dels germans Lacondeguy –reconeguts ‘riders’-, així com la nova pista de descens Coll de Pal, que recorre 5,5 km, amb 483 metres de desnivell i que travessa un bosc ràpid i, sobretot, divertit. “Volem que la gent s’acosti i que coneguin la muntanya i també les estacions a l’estiu”, apuntava Ticó, en referència al més d’un centenar d’activitats que es realitzaran en aquesta campanya. Entre aquestes trobem la creació del Trek&Walk a la Vall de Núria, una nova marca de senderisme que neix amb l’objectiu d’ampliar el coneixement d’aquesta majestuosa zona al voltant del santuari, convertit ja en Basílica; l’itinerari Corona del Pallars i el nou Centre Trail Running d’Espot, per potenciar el turisme al Pallars Sobirà, “un dels llocs més amagats de Catalunya tot i ser on es menja més bé i a menys preu”; o la visita al naixement del riu Ter amb Telecadira des de l’estació de Vallter2000.

Carnet amb regals
Efectivament, les opcions són, pràcticament, interminables i que, a més, es reforçaran amb el carnet de temporada ATOTESTIU2015, amb el qual totes aquelles persones que facin tres activitats rebran una com a regal i que podran fer a qualsevol de les estacions de muntanya.

Després de la passada campanya d’estiu, el Grup FGC espera superar el nombre de visitants en un 10%, el que consolidaria l’oferta d’oci de Turisme i Muntanya, més enllà de l’oferta d’esquí que fins ara ha definit a les diferents estacions que gestiona el grup. De fet, ja es comença a parlar de la possibilitat d’organitzar competicions internacionals d’esports d’estiu: “Vam estar a punt d’aconseguir una prova de relleu internacional, però vam preferir ser prudents”, va avançar Ticó. En qualsevol cas, el context es presenta com a positiu i optimista després d’un any 2014 on els trens turístics van superar la xifra del milió de viatges realitzats. En total són set propostes que permeten accedir a la Vall de Núria per veure als teus peus mitja Catalunya; viatjar en el temps amb el Tren dels Llacs; gaudir del Berguedà amb el Tren del Ciment o arribar al cel de Montserrat, entre d’altres. En aquest sentit, FGC manté el servei del Tren Montserrat-Express estrenat l’any passat i que connecta Barcelona amb les muntanyes més famoses del Baix i de Catalunya en només mitja hora. III
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios