www.elllobregat.com
Els treballadors de General Cable demanen a l’administració intercedir per evitar l’acomiadament de 289 persones

Els treballadors de General Cable demanen a l’administració intercedir per evitar l’acomiadament de 289 persones

lunes 29 de junio de 2015, 11:52h
Treballadors de les quatre plantes de l’empresa a Catalunya es manifestaran demà dimarts, a les 12 hores al Parlament de Catalunya; entre ells, els empleats d’Abrera, planta que podria fer fora a 128 persones
És, segurament, el conflicte laboral més destacat del moment a Catalunya. De fet, la situació ha arribat al Parlament a la darrera sessió de control, on Oriol Junqueras, alcalde de Sant Vicenç dels Horts i president del grup d’ERC, va preguntar a Artur Mas per la situació dels treballadors de General Cable. Avui ho torna a fer, però als afores. Els treballadors de les quatre plantes de la multinacional a Catalunya (Abrera, Manlleu, Montcada i Reixac i Barcelona) es concentraran demà dimarts, a les 12 hores, a les portes del Parlament per rebutjar novament l’ERO presentat pels directius de l’empresa.

Fins a 289 persones podrien ser acomiadades, 128 de la planta baixllobregatina d’Abrera, si es confirma aquesta proposta. Per no arribar a tal punt, els empleats demanaran demà a l’administració intercedir davant de l’empresa en defensa dels llocs de treball. En aquest sentit, i en paral•lel a la protesta, una representació dels comitès es reuniran amb els diferents grups parlamentaris per donar a conèixer l’actual situació i demanar el respectiu suport polític.

Per la seva banda, la secció d’Indústria del sindicat Comissions Obreres (CCOO) ha donat suport a la reivindicació, ja que considera que l’expedient no està justificat. De fet, CCOO recorda que la plantilla “ja ha assumit un important esforç”, pel qual demanen la retirada de l’ERO.



¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios