www.elllobregat.com
Mossos d’Esquadra desmantella un grup criminal especialitzat en robatoris amb butrons
Ampliar

Mossos d’Esquadra desmantella un grup criminal especialitzat en robatoris amb butrons

lunes 06 de julio de 2015, 11:37h
Onze integrants del grup han estat detinguts després de realitzar dinou robatoris a empreses del Baix Llobregat, l’Anoia i Barcelona

Després de més de vuit mesos d’investigació, Mossos d’Esquadra ha acabat avui amb un grup criminal especialitzat en els robatoris amb butrons que hauria comés fins a 19 robatoris amb força a empreses del Baix Llobregat, l’Anoia i Barcelona, a més de dos robatoris de vehicles.

Fins a vuit persones, d’entre 27 i 46 anys i de nacionalitat espanyola, es van detenir en un primer moment com a presumptes autors dels delictes en naus industrials i establiments. Tots pertanyien a aquest grup criminal, segons fonts policials, especialitzat i amb una bona estructura: tenien tasques ben organitzades com la desactivació d’alarmes, la distribució del material i les eines o altres tasques d’interès, a més de tenir ben diferenciades les funcions de cada integrant del grup, especialitzat, com dèiem, en el mètode del butró. De fet, hi havia un integrant que dirigia ‘in situ’ cada un dels robatoris, per cert, objectius seleccionats i estudiats prèviament.

La investigació es va iniciar a finals de l’any 2014 després de detectar un increment de robatoris amb força a empreses i comerços de la zona amb un mateix ‘modus operandi’: accedir realitzant un butró amb l’objectiu d’arribar a la caixa forta. Pel camí robaven tot el material possible que després col•locaven en mercats il•lícits.

Sis mesos després, durant el mes de juny, es va realitzar la desarticulació del grup després de deu entrades i escorcolls simultanis en les localitats de L’Hospitalet, Esplugues, Barcelona, Masquefa i Montcada i Reixac. Aquestes entrades van permetre localitzar les diferents eines i estris que utilitzaven i deixaria el balanç inicial de vuit detinguts. Arran d’aquestes primeres accions policials es va localitzar un apartament a Castelldefels on s’hi allotjaven alguns membres del grup vivint entre els estiuejants per tal de passar desapercebuts. Era aquí on tenien organitzat el centre d’operacions des d’on es planificaven els robatoris.

Ja el 25 de juny es va entrar al domicili on es trobaria novament una gran quantitat d’eines i instruments, a més de detenir a dos persones més. D’altra banda, va ser el Cos Nacional de Policia qui va detenir un altre membre del grup, aquest cop a Madrid, ja que li constava una ordre de detenció dels Mossos en relació amb aquesta investigació.

En total, doncs, fins al moment s’han detingut a 11 persones amb nombrosos antecedents per fets similars. La investigació, en tot cas, es manté oberta i resta pendent de la detenció de quatre persones més. Dels detinguts, tres es troben ja a la presó, mentre que la resta queden en llibertat amb càrrecs.



¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios