www.elllobregat.com

Desarticulada una organització criminal per apropiar-se de fins a 150 immobles

jueves 09 de julio de 2015, 12:31h
Hi ha deu persones detingudes i nou més denunciades, que oferien rendes vitalícies i el finançament de deute a gent gran per després apropiar-se dels immobles dels estafats. Una de les entrades, amb el seu posterior registre, es va produir a L’Hospitalet
Mossos d’Esquadra ha desmantellat una organització criminal que s’apropiava d’immobles gràcies a un enrevessat sistema d’accions que derivaven en l’estafa, sobretot, de persones grans. Pràcticament de pel•lícula que deixa unes xifres del frau absolutament desorbitades: els agents han sol•licitat l’embargament de 150 immobles així com el bloqueig bancari sobre 75 empreses i 15 persones físiques, en un frau que ronda els 3.000.000 d’euros en productes financers.

L’organització criminal oferia a les víctimes, segons fonts policials, productes de finançament per pagar deutes, comprar societats que es trobaven en un estat de precarietat o bé enganyar, directament, persones d’edat avançada mitjançant l’oferiment de rendes vitalícies. A més, l’organització s’encarregava de falsejar documents i blanquejar capitals.

L’organització captava persones d’edat avançada amb problemes econòmics emprant gairebé sempre el mateix modus operandi: primer oferien a potencials clients la possibilitat d’obtenir una renda vitalícia que els permetria complementar les seves pensions. Aquestes víctimes eren localitzades mitjançant anuncis que posaven als diaris, a internet, o bé accedint als registres oficials als quals tenien accés els seus advocats.

Les víctimes signaven unes condicions de rendes vitalícies davant d’un notari que, en un primer moment, semblaven favorables per als interessats. Però la realitat era que allò que signaven, totalment enganyats, els desprotegia totalment i no obligava a l’organització a pagar les rendes, sinó que fixava que el comprador podia desnonar el venedor i quedar-se la seva propietat des del primer moment.Per tant, els investigats s’apropiaven dels immobles, desnonaven els antics propietaris i no els abonaven els diners promesos. Fins al moment els mossos tenen detectades una cinquantena de persones afectades, tot i que s’estan analitzant molts més casos que presenten els mateixos indicis.

D’altra banda, els investigadors van detectar que aquest no era l’únic modus operandi que empraven, ja que també falsificaven documents per poder sol•licitar hipoteques, obrien línies de crèdit per a les empreses de l’organització o finançaven vehicles. Aquests crèdits que demanaven mai no eren satisfets, i per tramitar-los usaven homes de palla, ‘testaferros’, amb l’objectiu que mai els relacionessin amb els fets.

La investigació va començar ara fa un any amb la denúncia d’un particular, amb la qual s’ha aconseguit desmantellar tota l’organització formada per una vintena de persones. Ara mateix, de fet, hi ha deu detinguts i nou persones més denunciades després que agents de Mossos d’Esquadra practiquessin una oberta en una caixa forta d’una entitat bancària del Passeig de Gràcia de Barcelona i tres entrades i registres a domicilis de L’Hospitalet, Barcelona i Badalona, així com un despatx d’advocats. La investigació es troba sota secret de sumari.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios