www.elllobregat.com
La Federació d’ERC del Baix Llobregat i L’Hospitalet demana la retirada del PDU del Delta
Ampliar

La Federació d’ERC del Baix Llobregat i L’Hospitalet demana la retirada del PDU del Delta

viernes 10 de julio de 2015, 13:06h
Els republicans consideren que el pla director “contradiu els plantejaments territorials i els consensos assolits al llarg dels anys”.

La plana major local i comarcal d’Esquerra Republicana de Catalunya ha escenificat avui el que ja venen explicant fa temps: el ‘no’ al nou Pla Director Urbanístic pel Delta del Llobregat, aprovat per la Comissió Territorial d’Urbanisme el passat 5 de maig. Els portaveus dels grups municipals de Castelldefels, Gavà, Viladecans, Sant Boi, El Prat, Cornellà i L’Hospitalet, el president comarcal Jordi Albert, el coordinador de la comissió comarcal de territori Miquel Nieto i la vicepresidenta del Parlament i diputada comarcal, l’hospitalenca Anna Simó, han demanat en roda de premsa la retirada del PDU i, en tot cas, si no és possible, obrir un procés per presentar al•legacions.

Entre els aspectes rellevants que no comparteixen els republicans, destaca la pèrdua de 175 hectàrees per a equipaments i un increment de 162 hectàrees per a sòl industrial, comercial i hoteler. En aquest sentit, Miquel Nieto pensa que el pla director “contradiu els plantejaments territorials i els consensos assolits al llarg dels anys, i busca donar solució a l’operació fallida d’Eurovegas”. De fet, efectivament, després de conèixer que no vindria el macroprojecte de casinos, es va obrir novament el debat de què fer amb el Delta, una zona on predomina el sòl agrari i que, per tant, es vista per molts representants polítics com una zona que no genera dinamisme econòmic.

El que és una realitat és que, de nou, el debat tornar a ser present, just al contrari del consens que brilla per la seva absència. Per aquest motiu, la diputada republicana Anna Simó ha demanat l’obertura d’un procés de diàleg amb els agents socials i entitats de protecció del territori per decidir el futur estratègic i el model socioeconòmic del Delta del Llobregat: “El PDU sembla no respondre a cap necessitat concreta i urgent de la zona, sinó que respon a una contraprestació exigida per algunes forces polítiques presents als consistoris del Baix Llobregat després del fracàs i la retirada del contestat projecte d’Eurovegas”, recull, en termes generals, les al•legacions republicanes. Es tracta d’un complet document amb 18 punts on es valora, fonamentalment, els canvis d’usos del sòl, així com l’afectació a zones o sectors coneguts com poden ser la zona de Llevant de Sant Boi, l’àmbit Remolar-Filipines, just al costat de l’Aeroport, o altres com Can Sabadell o el Sector Serral Llarg.

Per tot, ERC demana la retirada de l’actual PDU o, en qualsevol cas, obrir un període per presentar oficialment al•legacions al Departament de Territori i Sostenibilitat, amb qui tindran una trobada abans d’acabar el mes de juliol.


¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios