www.elllobregat.com
Viladecans i Gavà, de la mà per la cultura emprenedora dels joves
Ampliar

Viladecans i Gavà, de la mà per la cultura emprenedora dels joves

jueves 16 de julio de 2015, 10:57h
Els dos ajuntaments veïns compartiran el programa ‘Gavà Talent Factory’ després de l’èxit de la iniciativa als seus dos primers cursos acadèmics

Quan una iniciativa local funciona, compartir-la esdevé la millor manera de fer-la créixer. Amb aquest esperit, l’Ajuntament de Gavà i de Viladecans, més enllà dels seus projectes particulars, uniran forces per treballar conjuntament la promoció de la cultura emprenedora entre els joves alumnes de secundària d’ambdues ciutats. Així ho han confirmat amb la signatura d’un conveni per part dels dos alcaldes que marca les diferents línies de col•laboració per organitzar, gestionar i desenvolupar el projecte durant el curs escolar 2015-2016; prorrogable per un curs més.

La iniciativa, en concret, és un projecte pilot que va engegar Gavà fa dos cursos acadèmics i que ha estat conegut com ‘Gavà Talent Factory’, que permetia als joves estudiants desenvolupar una idea empresarial de la mà de mentors i patrocinadors. L’èxit d’aquest projecte pioner tant per part dels estudiants com del teixit empresarial i d’altres institucions ha permès el nou pas que ara Gavà i Viladecans donen conjuntament: fins a 530 alumnes, professors i empresaris han participat fins ara.

D’aquesta manera, els valors de l’emprenedoria, la creativitat, la innovació i el treball en equip guanyaran a partir de setembre protagonisme a les dues ciutats costaneres: “el Gavà Talent Factory va ser un èxit i ara estem molt satisfets, no només de què pugui continuar, sinó que s’expandeixi a Viladecans i, en un futur, a altres municipis de la zona Delta, com ja fem en altres àmbits de foment de l’economia”, ha dit l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sànchez. En la mateix línia, el seu homòleg a Viladecans, Carles Ruiz, destacava el paper fonamental dels joves: “el projecte va en consonància amb la nostra línia de treballar la formació, on en un món tan canviant, cal treballar les habilitats d’aprenentatge dels joves i les seves capacitats d’adaptació i innovació per no perdre cap oportunitat quan sorgeixin noves activitats econòmiques”.

El projecte comptarà, el següent curs, d’un pressupost de 61.795 euros. Els dos ajuntaments aportaran 25.000 euros a parts iguals, mentre que la resta del finançament correspondrà a la Diputació de Barcelona (18.507 euros) i a les empreses i institucions patrocinadores (18.000 euros).
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios