www.elllobregat.com

Unió de Pagesos veu innecessària la nova via de tren a l’aeroport

Por Dayana García Blas
El sindicat agrari diu que ja existeix un túnel i, per tant, que es donarà una duplicitat d’infraestructura
Unió de Pagesos refusa fer una nova via de tren que connecti la ciutat comtal amb l’aeroport de El Prat perquè seria una “inversió innecessària”. Actualment, ja existeix un túnel que hauria de fer arribar la L9 del metro a la T1, per tant, seria una duplicitat d’infraestructures supèrflua, assegura Lluís Parés, membre de la comissió permanent comarcal del Baix Llobregat del sindicat.

La construcció de la nova via s’emmarca dins un projecte que va ser aprovat l’any 2009 i que ara el fet de “repescar-lo” és inacceptable ja què les circumstancies econòmiques no són les mateixes que fa uns sis anys. La nova infraestructura es posicionaria a tan sols “100 metres” de la via que ja connecta la T1 amb l’estació de Sants, que va suposar una inversió considerable i “s’hauria d’aprofitar” perquè encara no està en funcionament, recalca Parés. Per tant, “ens estan venent una mentida perquè no fa falta cap infraestructura d’aquesta indole, ja en tenim un túnel que uneix les dues terminals” indica el sindicalista. Lluís Parés remarca que “si falta alguna cosa de la línia 9 que dediquin els diners per fer allò que calgui, però que no engeguin nous projectes on ens estan venent una mentida”. La infraestructura a més de ser una duplicitat de la via ja existent, “trepitjaria terres agrícoles del Parc Agrari” per la qual cosa s’hauria de tornar a estudiar la viabilitat del projecte ja què ocasionaria un “dany injustificat pels terrenys”.

Salvar la connectivitat
El Ministeri de Foment i la Generalitat de Catalunya han catalogat aquest projecte com el definitiu per a salvar la connectivitat de l’aeroport a la ciutat catalana. No obstant, el sindicat reitera que “ja existeix un tren que connecta l’estació de Sants amb la Terminal 2” de l’aeroport.

El sindicalista subratlla que la nova via no implicaria incrementar la freqüència de trens, ni reduir el temps del recorreguts, ja què els túnels d’entrada a Barcelona “estan casi sempre col•lapsats i és inviable augmentar la freqüència de pas de trens” afegeix Lluís Parés.

Davant la iniciativa el sindicat majoritari del camp català, Unió de Pagesos, ha sol•licitat una reunió urgent amb Santi Vila, conseller de Territori i Sostenibilitat, i amb el secretari d’Estat d’Infraestructures del Ministeri de Foment, Julio Gómez-Pomar, per tractar el nou projecte que preveu la construcció d’una nova via de tren a l’aeroport. III
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(2)

+
0 comentarios