www.elllobregat.com

Com hem perdut el pòdium?

miércoles 22 de julio de 2015, 01:40h
Per millor interpretació de les dades cal saber que els indicadors dels factors de competitivitat de les 41 comarques catalanes analitzades són els següents:
Factors de sostenibilitat
Sostenibilitat social: Llocs de treball sobre población 15-64 anys; taxa d’atur absoluta de 15-64 anys (%); percentatge de persones ocupades assalariades amb contracte fix; índex d’incidènts en jornada de treball amb baixa (per cada cent treballadors). El Baix Llobregat queda en el lloc 19 de 41 comarques.

Sostenibilitat mediambiental: Llocs de treball en activitats mediambientals per cada 10.000 habitants; consum domèstic d’aigua per habitant (m3); consum industrial i de serveis d’aigua per establiment (m3); coeficient de generació de residus municipals per habitant i dia (kg/hab./dia); percentatge de recollida selectiva de residus municipals (5); residus industrials per km2 (Tn) i percentatge de residus industrials valoritzats (%).El Baix Llobregat queda en el lloc 22 de 41 comarques.

Factors de competitivitat
Qualificació dels recursos humans i recursos per l’educació i la formació professional: Llocs de treball de l’ensenyament per cada 10.000 habitants; taxa específica d’escolarització als 17 anys (%); percentatge de titulats superios (%); percentatge de población amb estudis post-obligatoris (%) i percentatge de directius, tècnics professionals i científics (%).El Baix Llobregat queda en el lloc 16 de 41 comarques.

Infraestructures de transport i comunicacions: Llos de treball de transport i comunicacions per cada 10.000 habitants; percentatge de población amb accés a la xarxa ferroviària (%); inversions del Departament de Politica Territorial i Obres Pùbliques (DPTOP) per comarques i km2 (milers d’euros); percentatge de llars amb banda ampla (5) i autobuses per km2. El Baix Llobregat queda en el lloc 2 de 41 comarques.
Disponibilitat de sòl i espai per a l’activitat económica: Percentatge de sòl susceptible de ser transformat en urbanitzable (%); percentatge de sòl urbanitzable i percentatge de superficie d’edificis no residencials iniciats. El Baix Llobregat queda en el lloc 3 de 41 comarques.

Disponibilitat de pols de desenvolupament i infraestructures: Llocs de treball en serveis empresarials avançats per 10.000 habitats; llocs de treball en serveis de tecnologies de la información per 10.000 hab. I llocs de treball en serveis financers per 10.000 habitants. El Baix Llobregat queda en el lloc 6 de 41 comarques.

Accés als mercats clients i proveïdors, accés a la informació: Distància mínima als pols de distribució de serveis i mercaderies; distancia en minuts a l’exis viari principal; distancia mitjana al mercat final català (km); densitat de población (habitants/km2); percentatge de población en municipis de 5.000 o més habitants (%) i percentatge de persones que han realitzat alguna compra per internet (16-74 anys). El Baix Llobregat queda en el lloc 6 de 41 comarques.

Innovació i desenvolupament tecnològic: Llocs de treball en recerca i desenvolupament per 10.000 habitants; llocs de treball en indústries de mitjana-alta tecnología per 10.000 habitants: llocs de treball en serveis intensius en coneixement per 10.000 habitants i índex de diversificació productiva. El Baix Llobregat queda en el lloc 9 de 41 comarques.

Volum de mercat i activitat: Quota de mercat (Espanya=100 mil unitats); percentatge d’empreses; variació de la población (interanual) en % i habitatges iniciats per 1.000 habitants. El Baix Llobregat queda en el lloc 3 de 41 comarques.

Esperit emprenedor i dinamisme empresarial: Número d’empreses per 1.000 habitants; número de treballadors autònoms per 10.000 habitants; variació en l’ocupació (interanual en %) i variació en les empreses (interanual en %). El Baix Llobregat queda en el lloc 23 de 41 comarques. III
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios