www.elllobregat.com
Possible agressió mediambiental a la costa del Garraf

Possible agressió mediambiental a la costa del Garraf

Ecologistes en Acció reclama obrir una investigació per saber què va causar la suposada pertorbació
Quantitats significatives de plantes aquàtiques mortes tant al litoral com a la sorra de la platja de Gavà han aixecat les alarmes. El Grup Les Agulles – Ecologistes en Acció han reclamat a les autoritats competents obrir una investigació per conèixer les causes, segons ells, d’una probable agressió a un ecosistema catalogat com a les costes del Garraf.

La planta més abundant que s’ha trobat, al llarg de dos quilòmetres, és la ‘Cymodocea nodosa’, que acostuma a trobar-se a aigües poc profundes i en sòls arenosos. En aquest sentit, segons destaca l’organització, és un tipus de planta associada a praderies de ‘Posidonia oceànica’, una espècie aquàtica exclusiva de la zona mediterrània i protegida per la Directiva Hàbitats ja que es troba amenaçada d’extinció.

Trobat, doncs, aquest tipus de planta al litoral baixllobregatí és mostra, segons denuncia Ecologistes en Acció, d’alguna pertorbació inusual i de dimensions considerables. Descartada la possibilitat de que hagi estat fruit d’una pertorbació natural (com, per exemple, una tempesta de tardor), tot apunta a una causa artificial relacionada amb l’activitat humana. De ser així, l’entitat qualifica els fets de greus ja que està totalment prohibit pertorbar els fons marins amb presència de Posidònia, espècie, com dèiem, en regressió; més encara a la costa del Garraf on és particularment escassa. De fet, aquestes suposades agressions podrien significar una pèrdua pràcticament irrecuperable.

Males pràctiques a la platja o per pescados
Les primeres hipòtesis, a falta d’un comunicat oficial, centren l’atenció en una mala pràctica a les tasques de regeneració de les platges o bé una mala pràctica per part dels pescadors. Per tot, l’organització vol establir a partir d’aquesta investigació l’abast de l’impacte, els seus responsables, així com l’aclariment de les raons o indicis d’aquest delicte ambiental. III
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios