www.elllobregat.com
Eva Granados durant un acte, precisament, a Martorell
Ampliar
Eva Granados durant un acte, precisament, a Martorell (Foto: Arxiu)

Mocions socialistes per la viabilitat d’Inovyn-Solvay

miércoles 02 de septiembre de 2015, 11:55h

Els grups municipals del PSC presentaran, durant aquest mes, al Baix Llobregat, mocions per donar suport als treballadors de la companyia Inovyn-Solvay, ubicada a Martorell, i en contra de la resolució del Govern espanyol de deixar-la fora del contracte elèctric

Front socialista a tot el territori en defensa de la viabilitat competitiva de l’empresa Inovyn-Solvay, ubicada a Martorell, després que el Govern espanyol la deixés fora del contracte elèctric pel que queda d’any i pel 2016. Els diferents grups municipals del PSC presentaran als ajuntaments del Baix Llobregat mocions en suport a la resolució presentada al Parlament de Catalunya, amb altres formacions.

A proposta dels socialistes, els grups parlamentaris del PSC, ICV-EUiA, CiU, ERC i Ciutadans han demanat al Govern espanyol garantir els llocs de treball dels 500 empleats de la planta, així com la viabilitat de l’empresa. A més, les diferents formacions polítiques demanen una reforma del sector elèctric que no penalitzi les energies renovables i que redueixi les grans diferències respecte la mitjana europea, en aquest sentit, després de la darrera reforma energètica. Per tot, la diputada i número dos de la llista del PSC, Eva Granados, ha destacat la importància de “garantir el diàleg entre el govern i l’empresa per mantenir els llocs de treball i la viabilitat d’Inovyn-Solvay al Baix Llobregat”, una companyia que, a més, de comptar amb 500 treballadors, dóna feina indirectament a 2.000 persones més, en general, de la resta del territori. En aquest sentit, Granados ha fixat clarament la posició socialista: “des del PSC del Baix Llobregat estarem, com ho hem estat des del primer moment, al costat dels treballadors i treballadores d’Inovyn-Solvay”.

El futur de l’empresa es complica després de confirmar-se, aquest dilluns, que no participava de la subhasta d’interrumpibilitat. L’episodi ha arribat, de fet, al Senat a través de l’agrupació socialista després que l’ex alcalde de Cornellà i ex president de la Generalitat, José Montilla, critiqués al govern espanyol de no treballar per solucionar el conflicte laboral, que podria deixar a la planta sense una inversió de 75 milions d’euros de la seva matriu mundial. El ministre d’Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, va responsabilitar a la direcció de l’empresa de la seva exclusió, per no complir amb totes les condicions i obligacions: “¿Per què les ordres d’interrupció entre febrer i març de 2014 van sistemàticament incomplertes, sent així que, en canvi, sí que havia percebut 23,6 milions d’euros per tot l’any 2014 en funció d’aquesta ajuda de la interrumpibilitat. Ajuda que paga el sistema elèctric, és a dir, tots els espanyols”, argumentava el ministre popular.

Segons ell, en canvi, la sanció ha estat de les “més favorables pel grup”, tenint en compte que es podria haver prohibit la participació a la subhasta de totes les plantes del grup.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios