www.elllobregat.com
El Prat es compromet a adherir-se a la Xarxa de Ciutats Refugi

El Prat es compromet a adherir-se a la Xarxa de Ciutats Refugi

miércoles 02 de septiembre de 2015, 12:42h

Tres ajuntaments, de moment, ofereixen el seu municipi per acollir els refugiats de la guerra de Síria: Sant Feliu de Llobregat, Molins de Rei i, ara, el Prat de Llobregat

A l’espera d’una major implicació de les grans administracions, l’onada de solidaritat amb els refugiats de la guerra de Síria està arribant gràcies als ens locals. Tres ajuntaments del Baix són ja els que s’han ofert per acollir refugiats en només dos dies; l’últim, el Prat de Llobregat.

El govern local ha confirmat avui el seu compromís amb el projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans, així com la seva voluntat d’adherir-se a la proposta de creació d’una Xarxa de Ciutats Refugi per tal d’acollir a persones amb aquest perfil; proposta promoguda per l’actual alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

D’aquesta manera, segons expressa el govern pratenc, l’Ajuntament reacciona davant la greu situació humanitària que es viu entre Síria i Alemanya, en el que ja s’ha conegut com la ruta dels Balcans. La concentració massiva de refugiats a països com Grècia, Macedònia, Sèrbia, Hongria o Àustria degut al conflicte bèl·lic que es viu a Síria ha agafat per sorpresa a aquests països que veuen com els refugiats es concentren notablement en diferents localitzacions sense destí, sense respostes ni solucions, el que ha obert un debat que, fins i tot, posa en perill la lliure circulació de la Unió Europea en un nou gest més proteccionista que no pas solidari dels Estats membres.

Al Baix, de moment, tres municipis -Sant Feliu de Llobregat, Molins de Rei i, per últim, el Prat de Llobregat- s’han posat del costat dels refugiats abans, fins i tot, de la creació de la hipotètica Xarxa de Ciutats Refugi.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios