www.elllobregat.com
Una oportunitat única

Una oportunitat única

miércoles 16 de septiembre de 2015, 01:38h
Enceto la meva col·laboració en aquest espai en un moment realment excepcional. Colpits encara per les conseqüències d’una crisi que ha afectat a la majoria de les famílies, que ha fet empitjorar les condicions laborals de la majoria de treballadors, que ha evidenciat que l’especulació financera és mala consellera, ens trobem davant d’una oportunitat històrica per al futur de la ciutadania de Catalunya i, evidentment, del Baix Llobregat.

La llista de mancances i propostes de millora en els àmbits de l’educació i sanitat públiques, que volem de qualitat, és llarga. La necessitat de fixar un salari mínim interprofessional digne és urgent i inajornable. La capacitat de millorar les infraestructures viàries com per exemple la variant de Vallirana o l’enllaç de l’A2, que ens ha de garantir que la nostra economia sigui competitiva, passa per invertir milions d’euros i tenir-les en compte com a prioritàries.

I per fer tot això possible ens cal tenir poder polític per decidir. I ens cal poder gestionar el 100% els nostres impostos. Necessitem totes les eines d’un estat per poder garantir la igualtat d’oportunitats de la nostra gent. Perquè no volem que cada dia que passi, els més rics ho siguin una mica més, i els més pobres també ho siguin encara més.

I massa vegades el govern espanyol ens ha dit que no, no a poder disposar de més diners, o a poder decidir en major mesura això que patim cada dia: la gestió de les llistes d’espera als hospitals, les polítiques per millorar la cohesió social, la manca d’habitatges públics a disposició de les famílies amb menys recursos o altres exemples quotidians.

L’esperança, per tant, passa per tenir totes les eines d’un estat. No volem que decideixin per nosaltres. I per això el proper 27 de setembre tenim l’oportunitat de demostrar que, amistosament, i mantenint tots els lligams emocionals i econòmics que hi tenim, i que cadascú de nosaltres volem seguir tenint, triem l’opció de sí a la independència.
La independència és una eina que ens ha de permetre viure millor. Només dependrà de nosaltres, triar on volem invertir els diners públics que entre tots generem. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (3)    No(1)

+
2 comentarios