www.elllobregat.com
FGC renova tots els trens de la línia Llobregat-Anoia
Ampliar

FGC renova tots els trens de la línia Llobregat-Anoia

miércoles 16 de septiembre de 2015, 02:53h
Canvi de tapisseria, modificació de l’enllumenat interior, remodelació dels lavabos i millora dels vinils són alguns dels canvis que experimentaran de manera progressiva. En el marc de la modernització de la línia, Ferrocarrils introdueix una prova pilot que permetrà als usuaris conversar en anglès durant el viatge.

S’han instal•lat endolls als trens per carregar els mòbils; hi ha wi-fi a les estacions més importants; recentment es va tancar l’acord amb Correus per col•locar bústies electròniques a les estacions per rebre paqueteria; fins i tot la secció de Turisme i Muntanya ens ha sorprès aquest estiu amb una platja a La Molina. L’esperit ‘smart’ o intel•ligent no té fi a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya que continua amb la modernització dels seus trens.

Amb aquest objectiu d’estar a la última, FGC renovarà progressivament a partir d’aquest mes de setembre les unitats de tren de la sèrie 213 que donen servei a la línia Llobregat-Anoia, fonamental pel territori ja que vertebra el Baix Llobregat en vertical, a més de ser una còmoda artèria d’accés a Barcelona.

Així, les 42 unitats milloraran notablement el seu aspecte tant interior com exterior amb canvis que afecten a diferents elements dels trens: se substituirà les tapisseries amb una imatge més actual, més resistent, i en una gamma de colors homogènia amb altres unitats d’FGC; es modificarà l’enllumenat interior dels cotxes amb noves lluminàries LED que permeten un major nivell lumínic, però, sobretot, una reducció del consum energètic que pot arribar al 70%; es modificarà l’interiorisme dels lavabos per un de més atractiu; i es milloraran els vinils interiors i exteriors.

Aquests són alguns dels exemples més destacats que progressivament s’aniran veient a la línia Llobregat-Anoia, després dels resultats del darrer Índex de Satisfacció al Client (ISC), en el qual va aparèixer un efecte contrast derivat de la posada en servei de les noves UT-113 a la línia de Barcelona-Vallès.

Notable millora de la demanda de passatgers
La presentació d’aquesta renovació de les unitats de tren de la sèrie 213 va coincidir amb un bon resultat pel que fa a la demanda de viatgers. Concretament, al mes de juny la línia Llobregat-Anoia va experimentar un augment del 8,1% respecte al mes de juny de 2014, amb més d’1,8 milions de passatgers.

A nivell global, al mateix mes de juny FGC va experimentar un augment de la demanda del 7,2% respecte l’any 2014. En total, gairebé 6 milions i mig d’usuaris van utilitzat els Ferrocarrils, dada que certifica la tendència de creixement de viatgers a les diferents línies. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios