www.elllobregat.com
Més prevenció contra la mort sobtada
Ampliar

Més prevenció contra la mort sobtada

miércoles 16 de septiembre de 2015, 03:46h
Conveni entre Secretaria General de l’Esport i Mémora per realitzar el control cardiològic als esportistes

La Secretari General de l’Esport, mitjançant el Consell Català de l’Esport, ha signat un conveni amb Serveis Funeraris de Barcelona S.A.-Grup Mémora, per un període de tres anys, amb l’objectiu de continuar amb la tasca preventiva en l’àmbit de l’esport d’alt rendiment a Catalunya envers la mort sobtada relacionada amb l’activitat física.

La signatura va tenir lloc a la seu de la Secretaria General de l’Esport, a Esplugues de Llobregat, i va anar a càrrec del secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, i el director general de Serveis Funeraris de Barcelona, S.A.-Grup Mémora, Joan Berenguer.

Després d’una primera fase en la qual han estat revisats tots els esportistes del Programa ARC (Alt Rendiment Català), la segona fase, que compren la durada d’aquest conveni, consisteix en la implementació d’un programa de control cardiològic per a tots els esportistes de competició de Catalunya.

Aquestes revisions es realitzaran a través de la xarxa de centres de medicina de l’esport acreditats per la Secretaria General de l’Esport de primer i segon nivell, en els quals hi haurà la possibilitat de realitzar l’screening (cribratge) cardiològic bàsic per descartar patologies perilloses per a la salut de l’esportista. L’acord, que reforça la col•laboració en aquest àmbit entre les dues parts iniciada fa quatre anys, s’emmarca en la voluntat del Govern català de vetllar per la salut i la prevenció de malalties cardiològiques en els esportistes. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios