www.elllobregat.com
Els Nous Rals: de llibreria a cooperativa per la crisi
Ampliar

Els Nous Rals: de llibreria a cooperativa per la crisi

miércoles 16 de septiembre de 2015, 03:50h
En Ricard Caba explica la historia de Els Nous Rals, llibreria encapçalada per en Jordi Vicente, llibreter de referència a Viladecans des de l’any 1980 fins al 2013, quan per la crisi econòmica va decidir tancar, decisió que va comunicar als seus familiars i amics.

Aquests no es van donar per vençuts i li van organitzar, aquell mateix mes, una campanya social molt emblemàtica, un dels primers “cash mob” que es van fer a Catalunya. Van convocar a més de 1.000 persones perquè fessin una compra massiva al seu establiment. “Totes les entitats culturals i socials del poble li van donar suport, però la situació era tan complicada que va tancar aquell mateix estiu”, assegura en Caba, realçant la emprenedoria de tres homes que li van proposar crear una cooperativa amb el mateix nom i que aquest novembre complirà dos anys de vida.

En quant al tancament de llibreries, en Salvador Basso diu que a Esparreguera i a Olesa ha desaparegut una llibreria en cada població, però també s’ha obert una de nova a la primera localitat.

Encara queden illes de resistència al món digital.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios