www.elllobregat.com
Un llibre blanc i un congrés posaran en comú tecnologia i salut mental
Ampliar

Un llibre blanc i un congrés posaran en comú tecnologia i salut mental

lunes 21 de septiembre de 2015, 12:25h

Fins a 33 projectes tecnològics s’han presentat a la segona edició de la jornada ‘Noves Tecnologies i Salut Mental: Propostes de Futur’

La immersió de la nostra societat al món tecnològic no és ja una qüestió de futur sinó que es tracta del present. La transversalitat digital està arribat a noves etapes que han fet néixer, per exemple, l’esperit ‘smart’ o ‘intel·ligent’ a les nostres ciutats. El procés, però, continua sent progressiu i encara hi ha molts sectors que encara estan pendents de convergir amb la tecnologia. Amb aquest horitzó de posar en comú els reptes de futur de les TIC i el sector de la salut mental, de gran importància al nostre territori, s’ha celebrat amb un nou èxit de participació la segona edició de la jornada ‘Noves Tecnologies i Salut Mental: Propostes de Futur’, organitzada pel CatSalut, el Mobile World Capital Barcelona i el Clúster de Salut Mental de Catalunya, amb seu a Sant Boi de Llobregat.

Fins a 33 projectes tecnològics desenvolupats en el sector de la salut per 120 professionals s’han presentat en el marc de la jornada per exposar les diferents respostes que les TIC poden donar a les noves necessitats de l’àmbit de la salut mental. “El perfil de la demanda de salut de les persones ha canviat perquè cada vegada hi ha més gent gran”, deia la secretària general del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, Roser Fernández. “S’ha transformat el model assitencial atès que han canviat els models d’atenció, en el que cada vegada hi ha més recursos alternatius a l’hospitalització. I, sobretot, perquè segons l’OMS els sistemes sanitaris també han de promoure la prevenció i acompanyar el pacient i les famílies més enllà de l’atenció sanitària directe”.

En aquest context de canvi és evident que les tecnologies han de tenir un paper actiu: “La tecnologia digital té un repte impressionant, que és connectar. De fet, no importa la tecnologia, el que importa és com connectem el pacient i el professional”, ha dit Joan Comet, director de mHealth Competence Center, abans de sentenciar: “La tecnologia no cura, però pot ajudar el pacient i a transformar el sistema de salut”.

Precisament amb aquest objectiu transformador, el president del Clúster de Salut Mental de Catalunya, Joan Orrit, ha confirmat l’aprovació d’un pla estratègic de “creixement internacional”, el que representa un pas més en la política d’expansió del clúster que es va iniciar amb la inauguració de la nova seu al Palau Marianao de Sant Boi de Llobregat. En aquest sentit, en el marc de la jornada van sorgir dues noves iniciatives que permetran aprofundir i concretar aquesta aportació de la tecnologia al sector: la primera es tracta de l’organització d’un congrés que permeti posar en contacte tota la comunitat del sector de la salut mental amb empreses, startups, inversos privats i usuaris; i la segona, recollir en un llibre blanc acordat entre els diferents actors socials relacionats (professionals, empreses, universitats i altres institucions) un model d’actuació fins el 2021 per presentar-ho a l’administració.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios