www.elllobregat.com
La campanya estiuenca de Mossos d’Esquadra contra l’intrusisme laboral al sector del taxi denuncia 74 infraccions
Ampliar

La campanya estiuenca de Mossos d’Esquadra contra l’intrusisme laboral al sector del taxi denuncia 74 infraccions

martes 22 de septiembre de 2015, 12:32h

El principal sector perjudicat, el taxi, es mostra satisfet per l’augment i els resultats dels controls, que es van iniciar a l’1 de gener i que ja porta 140 denúncies en total, la meitat durant l’estiu

Més enllà del debat –complex- sobre els nous negocis com Uber de transport de persones, l’intrusisme laboral en el sector sempre ha existit i sempre ha estat alt. És un de les guerres per les que lluiten els centenars de taxistes que cada dia s’enfilen a la zona d’espera de l’Aeroport de Barcelona-El Prat, nexe fonamental de turistes i passatgers i, per tant, de negoci. Amagar-se al pàrquing per captar clients a la zona d’arribades o conduir furgonetes sense permís fent-se passar pels coneguts VTC (Vehicles amb conductor) és encara un habitual tant a la Terminal 1 com a la 2 tot i els esforços del servei de gestió del taxi (servei contractat per AENA) per controlar-ho. Amb aquest objectiu de denunciar els infractors, els Mossos d’Esquadra van encetar una campanya l’1 de gener d’aquest any que s’ha intensificat durant el període estiuenc i que ara ofereix els primers resultats.

Fins a 140 denúncies s’han registrat en el que portem d’any -74 durant l’estiu- després de 576 inspeccions. Per tipus d’infracció, la més comuna ha estat (128) la no possessió de l’autorització per a vehicles de lloguer amb conductor (targeta VTC), mentre que, d’altra banda, s’han denunciat 12 vehicles més per no disposar de la targeta de servei públic en turisme (VT) o per realitzar el transport de viatgers fora del seu àmbit autoritzat, local o autonòmic. A més, gràcies a aquesta nova campanya de Mossos d’Esquadra, es van poder identificar i immobilitzar a divuit vehicles que no portaven cap tipus d’autorització per oferir el servei legalment: la sanció és de 4.000 euros.

La campanya s’ha organitzat amb la col·laboració de tots els actors implicats; és a dir, Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana de Barcelona com a cossos policials, però també, amb la representació del món del taxi, en concret, inspectors de la Direcció General de Transports i Mobilitat, i responsables de l’Autoritat del Transport Metropolità. El treball conjunt, iniciat el 17 de juny amb una mesa de treball per establir les línies d’actuació prioritàries, ha permès fer aquest important pas endavant per reduir l’intrusisme laboral de particulars i/o empreses que representen una competència deslleial en el transport de viatgers per carretera. Per aquest motiu, representants sindicals del taxi van mostrar durant el mes de juliol la conformitat amb la nova campanya que continuarà tot i acabar l’estiu, període fort pel sector.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios