www.elllobregat.com
FGC millora la via del Cremallera de la Vall de Núria amb una inversió d’1,2 milions d’euros
Ampliar

FGC millora la via del Cremallera de la Vall de Núria amb una inversió d’1,2 milions d’euros

miércoles 23 de septiembre de 2015, 17:54h
Les millores de la infraestructura no afectaran en cap cas a l'accés a la Vall de Núria

L’èxit creixent d’aquest escenari, la Vall de Núria, una joia dels Pirineus catalans, obliga a que la seva infraestructura estigui en les millors condicions. Per aquest motiu, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya enceta aquest dilluns la segona fase de millora de la via del Cremallera, l´únic accés a la vall. Amb una inversió d’1,2 milions d’euros, FGC durà a terme millores a la via d’adherència en el tram entre les estacions de Ribes de Freser i Queralbs, després que al maig es realitzés tasques semblants al tram del viaducte de Toses del Cremallera. Amb aquesta partida econòmica es podrà substituir carrils, travesses, balast i netejar desguassos i canalitzacions.

Per fer-ho, FGC ha aprofitat aquest període entre estacions, tot i que les obres no significaran cap afectació pel que fa l’accés a la vall, ja que hi haurà un servei d’autocar alternatiu entre les estacions de Ribes Enllaç, Ribes Vila i Queralbs. De Queralbs a Núria no hi haurà cap afectació ni modificació del servei.

Pel que fa els viatges en el Cremallera, FGC ha millorat les seves estadístiques en un 3,37% en el que portem d’any respecte el mateix període de 2014. Per això i per les seves característiques, les exigències són màximes, ja que es tracta de la línia ferroviària més alta del sud d’Europa, tot i ser construïda a l’any 1931.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios