www.elllobregat.com
Pedro Pantoja Arreola
Ampliar
Pedro Pantoja Arreola

Sant Boi torna a capitalitzar la defensa dels Drets Humans

lunes 28 de septiembre de 2015, 18:10h

Dels setze municipis que col·laboren al projecte ‘Ciutats Defensores dels Drets Humans’, nou són del Baix Llobregat

Sis activistes de tot el món participaran, a partir de demà dia 29 de setembre i fins el 10 d’octubre, al projecte ‘Ciutats Defensores dels Drets Humans’ per explicar al llarg i ample de tota Catalunya la seva tasca solidària que porten a terme a diferents països del món. Les persones convidades en aquesta ocasió són el el sacerdot mexicà Pedro Pantoja Arreola, la cooperant espanyola Helena Maleno, Andrés Krakenberger, activista contra la pena de mort, l'activista keniana Ruth Mumbi, la guatemalenca Yolanda Oquelí, activista mediambiental, i Maryam al Kahawaja, de Bahrain. A més, l'organització ha iniciat una campanya per demanar l'alliberament de Victoire Ingabire Umuhoza, de Ruanda, i Wafae Charaf, de Marroc, empresonades a causa de la seva lluita en defensa dels drets humans.

La iniciativa, que té un abast català, porta la bandera del Baix Llobregat pel davant i, en concret, de Sant Boi. I és que dels 16 ajuntaments que participen en el projecte, nou són del territori: Sant Boi, El Prat, Sant Vicenç, Castelldefels, Viladecans, Gavà, Molins de Rei, Esplugues i, des d’aquest any, Sant Joan Despí. En aquest sentit, Sant Boi lidera el projecte juntament amb la Comissió Catalana d’Ajuda als Refugiats, l’Institut de Drets Humans de Catalunya i l’Institut Català Internacional per la Pau.

Per aquest motiu, la primera cita dels sis activistes serà a la ciutat baixllobregatina. L’alcaldessa, Lluïsa Moret, i la Tinenta d’alcaldia de Ciutat Educadora, Cooperació, Solidaritat i Pau, Alba Martínez, donaran la benvinguda als sis participants al punt i partida d’aquesta dotzena de dies d’actes i, sobretot, de missatges. A Sant Boi, Pedro Pantoja i Helena Maleno tindran un paper destacat a la inauguració de Barrejant'15, la trobada de la solidaritat de Sant Boi que tindrà lloc el divendres 2 d'octubre. I Yolanda Oquelí, Ruth Mumbi i Maryam Khawaja participaran a la taula rodona Dones i drets humans: una lluita sense fronteres, programada per al dissabte 3 d'octubre, dins del Barrejant, i al Fòrum d'Alumnes pels Drets Humans, previst per als dies 6 i 7 d'octubre a Can Massallera.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios