www.elllobregat.com
ERC-Gavà qualifica de “mera declaració d’intencions, buida de contingut real” la declaració institucional del Ple en defensa dels refugiats

ERC-Gavà qualifica de “mera declaració d’intencions, buida de contingut real” la declaració institucional del Ple en defensa dels refugiats

martes 29 de septiembre de 2015, 11:00h

El grup republicà critica el govern municipal de PSC i CiU per no destinar locals públics per acollir refugiats

És, potser, un dels arguments més escoltats en relació a l’episodi encara vigent dels refugiats de Síria: la falta de propostes concretes. A Gavà, el grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya ha desempolsat novament el debat per criticar al Govern de la ciutat per no destinar locals públics per acollir refugiats tal i com proposaven. De fet, consideren que la declaració institucional que es va aprovar en Ple és “una mera declaració d’intencions, buida de contingut real”, segons han fet públic en un comunicat.

Aquesta declaració arriba després d’instar a l’Ajuntament de Gavà a incloure tres punts concrets: destinar locals buits de GTI (Gavanenca de Terrenys Immobles) com, per exemple, el que hi ha a l’Avinguda de la Riera de Sant Llorenç per acollir de manera temporal a refugiats; organitzar amb rapidesa una taula de coordinació amb les ONGs locals per tal d’implicar la ciutadania en el recapte d’ajut solidari; i posar aquesta infraestructura a disposició de la xarxa de ciutats refugi que, des de Barcelona, s’està creant. En cap d’aquests casos, el Govern local -format majoritàriament pel PSC amb el suport de CiU- va acceptar.

Així, l’actuació municipal de Gavà, a més de la declaració institucional, ha estat l’enviament d’una partida econòmica de 3.000 euros pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i la posada en funcionament d’un correu electrònic ([email protected]) amb el qual es vol canalitzar les iniciatives solidàries de la ciutadania.

ERC-Gavà ho considera insuficient i, per aquest motiu, està promovent amb diversos partits polítics, col·lectius i associacions de la ciutat una comissió popular de solidaritat amb les víctimes de les guerres, la pobresa i l’exclusió social. Entre les primeres propostes, a més de majors concrecions en les accions previstes per part del Govern municipal, es demanarà un estudi sobre els pisos buits existents a la ciutat i que es sancioni tant als bancs com els grans propietaris que no els treguin al mercat; i, d’altra banda, l’obertura d’un menjador social.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios