www.elllobregat.com
El Prat exposa els cinc projectes finalistes del que serà el nou Teatre Artesà
Ampliar

El Prat exposa els cinc projectes finalistes del que serà el nou Teatre Artesà

viernes 02 de octubre de 2015, 17:23h

Després de confirmar amb diversos estudis que no es podia rehabilitar, un jurat multidisciplinari escollirà entre cinc propostes d’arquitectes de reconeixement internacional per a la construcció d’un nou equipament cultural al mateix espai

Ha estat al llarg dels anys un tema recurrent. Una demanda de la ciutadania i de la xarxa d’entitats culturals, les quals reclamaven la recuperació de l’antic i derruït Teatre Artesà. Només amb la zona de la cafeteria i el jardí en actiu –remodelada recentment-, l’absència de projecte per la part del teatre ha estat una de les crítiques que l’alcalde ecosocialista, Llúis Tejedor, ha hagut d’escoltar sovint tot i la construcció d’un nou equipament cultural com el Cèntric, ara de referència per a tota la ciutat. Doncs bé, el futur del nou Artesà comença, ara sí, a cremar etapes per fer-se realitat. Després de diversos estudis que han confirmat que no es podia rehabilitar, sinó que calia fer una nova construcció, l’Ajuntament de El Prat va convocar un concurs d’idees per a la redacció del projecte. Es van presentar 45 equips d’arquitectura i enginyeria dels quals s’han escollit ja els cinc finalistes.

Des d’aquest cap de setmana i fins el dia 25 d’octubre, una exposició precisament al Cèntric Espai Cultural oferirà les cinc propostes seleccionades; totes d’arquitectes reconeguts internacionalment: Álvaro Siza; Frechilla & López-Peláez; Bosch-Forgas; Navarro Baldeweg i Estudio Barozzi Veiga.

Ells són els protagonistes dels cinc projectes –‘1945LA’, ‘Històries’, ‘Overture’, ‘Preservar-Innovar’ i ‘T’-, els quals tenen com a denominador comú –a petició de l’Ajuntament- el manteniment de la imatge històrica de l’antic teatre, a més de respectar i protegir els elements patrimonials. D’altra banda, el projecte ha de procurar la construcció d'un teatre propi del segle XXI, amb tecnologia actual, ambientalment eficient i dotat d'elements com un gran escenari per una platea i un amfiteatre que en total permeti aplegar a 600 espectadors, fossat per a orquestra, una sala petita d'unes 150 localitats, sales d'assaig, camerinos, magatzems i un ampli vestíbul. A partir d’aquí la llibertat i la creativitat de cada equip artístic ofereix un resultat que mereix molt la pena visitar tant a l’exposició com a la pàgina web (artesa.elprat.cat) o a la part inferior d'aquesta notícia.

Segons fonts oficials, la decisió del jurat –format per 16 membres entre regidors, representants de la cultura al territori, especialistes d’arquitectura i sota la presidència de Tejedor- es prendrà a finals de novembre. A partir d’aquí, el nou Artesà començarà a créixer a la que serà la gran obre d’aquesta legislatura, la última de l’alcalde Tejedor.

LES CINC PROPOSTES:

1945LA

HISTÒRIES

OVERTURE

PRESERVAR-INNOVAR

T

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios