www.elllobregat.com
L’ONG Obertament surt al carrer per trencar el silenci enfront de la salut mental

L’ONG Obertament surt al carrer per trencar el silenci enfront de la salut mental

martes 06 de octubre de 2015, 19:16h
L’entitat difon 50.000 exemplars de vuit curiosos models diferents de postals amb l’objectiu de cridar l’atenció de les persones d’entre 20 i 40 anys

#BreakingTheIce, #BlowAndDoBottles o, el que és el mateix, ‘Trenca el gel i no tinguis por a parlar de salut’, ‘Es bufar i fer ampolles’. L’entitat sense ànim de lucre ‘Obertament’ organitza avui a Barcelona una nova iniciativa amb l’objectiu de fer parlar a les persones sobre salut mental. Sense tabús, sense prejudicis, l’ONG vol trencar el silenci que es dóna encara avui dia al voltant de moltes persones que han patit alguna experiència relacionada amb la salut mental i que poden derivar en situacions d’aïllament. Prova d’això és que, segons l’estudi que mesura la intenció de conducta de l’enquesta de salut de Catalunya (Reported Intenden Behaviour Scale), quasi la meitat de la població de Catalunya no sap que respondre o directament mostren rebuig al fet de conviure amb una persona que tingui algun problema de salut mental.

Són situacions que segur afecten a moltes persones i famílies d’aquí del territori, històricament, vinculat en aquest sector. De fet, Sant Boi acull des d’aquest any la seu del Clúster de Salut Mental de Catalunya. Així, amb el lema ‘No cal saber idiomes per parlar sobre salut mental, trenca el silenci’, Obertament es dirigirà a un públic d’entre 20 i 40 anys per repartir 50.000 exemplars de vuit models diferents de postals amb jocs de paraules com els exemples amb els que començàvem aquesta peça. Fomentar la conversa amb un toc d’humor és només el punt de llança del repte de l’entitat: “parlar de salut mental”.

La iniciativa serà aquesta tarda al Passeig Lluís Companys de Barcelona en el marc d’una campanya que conclourà el dissabte a Valls, on s’organitza la gran trobada anual de la salut mental gràcies a la col•laboració de L’Obra Social de La Caixa, la Diputació de Barcelona, el departament de Salut de la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona, entre d’altres ens locals. D’altra banda, la idea comunicativa d’Obertament arribarà també a tota la zona metropolitana gràcies als punts de venta de Punt Fresc. L’empresa de productes frescos repartirà 5.000 postals més si es compra un bròquil en un dels seus 44 punts de distribució.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios