www.elllobregat.com
El nou Teatre de L’Artesà comença a tenir forma
Ampliar

El nou Teatre de L’Artesà comença a tenir forma

jueves 15 de octubre de 2015, 03:12h
El passat dia 2 d’octubre, el projecte del futur teatre de L’Artesà va fer un pas endavant. Des d’aleshores, la sala d’exposicions del Cèntric acull les propostes dels 5 despatxos d’arquitectes que competeixen en el concurs de construcció d’un dels grans equipaments municipals que veuran la llum en aquesta legislatura. Segurament, un dels més esperats.

Des de finals dels ‘80 cap representació s’ha pogut veure a l’antic teatre, que té una llarga història al darrere, degut a les dificultats i mancançes estructurals. Per això és una de les propostes que aixeca més espectativa i interès per moltissims ciutadans d’El Prat. Tindrem un nou equipament ciutadà, íntegrament dedicat a les arts escèniques, que esdevindrà el centre neuràlgic de la cultura, que tindrà la capacitat d’acollir una vida teatral ingent i les millor produccions escèniques que, ara per ara, no podem encabir en cap altre equipament de la ciutat.

Si visiteu l’exposició, veureu la importància del projecte. Les 5 maquetes, amb els corresponents plànols i audiovisuals, duen el nom de 5 prestigiosos arquitectes, de renom internacional, que s’han interessat per la proposta. L’Ajuntament, plenament conscient del repte, els demana que integrin una proposta arquitectònica que permeti un ús multidisciplinar, una funcionalitat moderna, un edifici eficient energètica i ambientalment, i que respecti l’entorn del nucli antic i la memòria històrica de la ciutat.

A finals de novembre el jurat haurà fallat el concurs, i caldrà encaixar les darreres peçes per posar la primera pedra del gran equipament cultural d’aquesta legislatura Amb el Teatre Artesà, el Prat entrarà al circuit de les grans produccions, permetrà que les entitats culturals de la ciutat puguin exprimir les seves capacitats, i enfortirà l’aposta municipal per l’accés als productes culturals i la formació en les arts escèniques.

Per als que no pogueu visitar l’exposició, hem habilitat el web artesa.elprat.cat on podreu consultar els projectes i, igual que a l’exposició, deixar la vostra opinió. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(1)

+
0 comentarios