www.elllobregat.com
El transport públic metropolità, a punt de trencar el seu rècord de passatgers
Ampliar

El transport públic metropolità, a punt de trencar el seu rècord de passatgers

martes 20 de octubre de 2015, 13:34h
Els diferents mitjans de transports públics metropolitans registren un total de 483,67 milions de viatgers de gener a setembre de 2015, un 2,7% més que en el mateix període de l'any anterior
L'any 2015 apunta a què serà novament un dels millors anys en matèria de transport públic a la zona metropolitana després de l'últim informe presentat avui per l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Fins a 483,67 milions de passatgers han agafat de gener a setembre algun dels mitjans metropolitans, sigui de gestió directa o indirecta, el que representa un increment de les estadístiques en comparació al mateix període del 2014 del 2,7%.

D'aquesta manera, les estadístiques s'apropen notablement a l'any rècord de la zona metropolitana, que va ser el 2011, quan es va registrar el cim amb 488 milions de passatgers al setembre i 652 en tot l'any. "Estem a punt d'assolir la millor dada del transport", ha apuntat avui el vicepresident de Transport de l'AMB, Antoni Poveda, abans de destacar la doble vessant positiva d'aquestes dades: la millora de l'economia a Barcelona i al seu entorn metropolità i, en segon lloc, la reducció dels nivells de contaminació que representa agafar el transport públic. En aquest sentit, l'ens metropolità calcula que els més d'onze milions de passatgers aconseguits en el que es porta d'any es tradueix en una disminució de 6.362 tones de diòxid de carboni, 1,39 tones d'òxids de nitrogen i 19,99 tones de partícules fines (emissions associades a la mobilitat d'un municipi de 15.000 habitants).

Per tipus de transports, destaca l'excel·lent increment de l'ús del metro que guanya 7,61 milions de viatgers durant aquest període i arriba als 284,69 milions en total, sent novament el transport públic metropolità més utilitzat. D'altra banda, davant el lleuger increment de l'1,41% dels busos de gestió directa (TMB), la bona notícia la trobem als de gestió indirecta que assoleixen el seu millor registre de la història amb 61,39 milions de passatgers després d'un increment de les xifres del 4,3%. En aquest sentit, el Baix Llobregat ha tingut un paper notable als serveis diürns -amb millores del 5,3% a les rutes de El Prat i L'Hospitalet, per exemple- però també als nocturns amb un increment de 5,4% al territori en el cas dels Bus Nit.

La "certa i incipient recuperació econòmica que es reflecteix", tal com ha definit Poveda, influeix també en l'ús del transport privat que creix en un 2,3% i que, per tant, agreuja el col·lapse que, segons ha reconegut, es dóna a moltes vies d'accés a la gran ciutat, entre elles, la C-32 des del Maresme o la C-245 entre Castelldefels i Cornellà, i que afecta notablement als vehicles comercials. Per aquest motiu, Poveda ha insistit en la necessitat de reforçar els carrils Bus amb una xarxa més complexa que, segons ha dit, portaria un retard de deu anys. En aquest sentit, el també alcalde de Sant Joan Despí ha mostrat el seu suport al nou projecte redactat que la conselleria de Territori i Sostenibilitat ha enviat a Foment per obrir un nou carril bus de set quilòmetres entre Sant Feliu i la Diagonal de Barcelona, tot i que ha matisat que era un projecte que "s'hauria d'haver fet fa ja uns anys".
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios