www.elllobregat.com
La direcció de Solvay hauria decidit ja el tancament de la seva planta de Martorell

La direcció de Solvay hauria decidit ja el tancament de la seva planta de Martorell

martes 20 de octubre de 2015, 17:16h

Dos mesos després de les vagues organitzades a la planta per la sanció imposada pel ministeri d’Indústria, el tancament d’aquesta empresa històrica al territori sembla inevitable

La direcció d’una de les empreses històriques del Baix Llobregat, l’ara coneguda com a Inovyn-Solvay, especialitzada en la producció de PVC i clor, podria haver decidit el seu tancament definitiu. Així ho ha fet avui públic Televisió de Catalunya després de conèixer fonts properes al sector i que confirmarien la pitjor de les notícies pels centenars de treballadors que tot just fa dos mesos es van manifestar en defensa de la planta de Martorell.

Aquesta decisió seria provocada per la sanció del Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme en resposta a l’incompliment del contracte entre l’empresa i Red Eléctrica Española i amb la qual s’inhabilitava a la companyia a participar de la subhasta d’interrumpibilitat de 2016. Tot i els elevats costos energètics de la planta, el més important es la paralització per part de l’empresa matriu de 40 milions d’euros que s’havien d’invertir per remodelar la tecnologia de la planta de clor per adaptar-se a una nova normativa. De no obrir-se l’aixeta en el que queda d’any quedarà confirmat el tancament, com a mínim, de l’activitat en relació amb la producció de clor.

En aquest sentit, s’esperen noves notícies d’aquí a pocs dies i que arribaran de la mà de la matriu de l’empresa, propietat des de 2015, al 50%, de Solvay i d’Inovyn. La planta, que està ubicada a Martorell des de 1972, abans amb Solvay com a única propietària, és considerada una de les empreses més importants del Baix Llobregat, que ocupa una superfície de 30 hectàrees i que dóna treball a 500 treballadors directes i 2.000 indirectes. Tot i que tots els actors econòmics i polítics hagin tancat files en favor de la permanència de la química a Martorell, les noves notícies confirmen el que ja es preveia a l’estiu: que amb la decisió del Ministeri serà impossible el manteniment de la competitivitat de la planta de Martorell i, per tant, el seu futur al territori.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios