www.elllobregat.com
El primer carril bici solar d’Espanya serà possible gràcies a l’empresa martorellenca OTEM2000
Ampliar

El primer carril bici solar d’Espanya serà possible gràcies a l’empresa martorellenca OTEM2000

jueves 22 de octubre de 2015, 17:29h

L’acord de la companyia amb la Universitat de les Illes Balears permetrà instal·lar aquesta prova pilot que inclou, a més de la tecnologia fotovoltaica, altres com la cinètica o de senyalització dinàmica

Els episodis que viuen Seat i Solvay-Inovyn han esquitxat des de fa mesos la ciutat on s’ubiquen, Martorell, la qual només ha hagut d’escoltar notícies negatives injustament. Prova de que la ciutat és un motor econòmic del territori -amb empreses pioneres a nivell nacional i amb emprenedors que aposten per la innovació- és la nova prova pilot que la companyia martorellenca OTEM2000 realitzarà aquest mes de novembre.

Es tracta del primer carril bici solar de tota Espanya i que estarà ubicat al campus de la Universitat de les Illes Balears (UIB) després de l’acord tancat per ambdues parts, amb el cofinançament en paral·lel de les Illes Baleras i del seu Govern regional.

Aquesta iniciativa s’emmarca dins del Projecte SmartUIB, gràcies al qual s’instal·larà aquest carril bici solar que pel seu disseny i tecnologia permet, a més de la fotovoltaica, combinar altres fonts de generació d’energia verda, com la cinètica, així com integrar en la mateixa via sistemes de senyalització fixa de l’amplada de via mitjançant LED i senyalització dinàmica, essent el primer a escala mundial amb aquestes característiques.

Esperit innovador i emprenedor defineix a aquesta empresa que neix l’any 2012 al cor del viver d’empreses del Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner de Martorell, sota la vareta de Toni Ortí i Eva Carmona. És per això que els seus projectes permeten afavorir el caràcter ‘smart’ o ‘intel·ligent’ tant de moda actualment, però sempre sota el paraigües de l’ecologia i la sostenibilitat.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios