www.elllobregat.com
L’Associació Perseu portarà al Ple un projecte alternatiu per mantenir ‘in situ’ el Pi de la Remunta
Ampliar

L’Associació Perseu portarà al Ple un projecte alternatiu per mantenir ‘in situ’ el Pi de la Remunta

viernes 23 de octubre de 2015, 10:11h

Aquest arbre és, amb dos segles de vida, el més antic documentat de L’Hospitalet

Salvar el Pi de la Remunta. Aquest és l’objectiu fonamental de l’Associació per la Defensa del Patrimoni de L’Hospitalet – PERSEU que aquest mes portarà al Ple de l’Ajuntament un projecte alternatiu al que hi ha acordat actualment per urbanitzar La Remunta. Així ho han confirmat durant la presentació del projecte que inclou la modificació de la finca 4c, just on es troba l’arbre documentat més antic de la ciutat de L’Hospitalet amb dos segles de vida. Segons la proposta de l’entitat, en aquest espai s’hauria de substituir l’edifici projectat per un espai verd, on l’arbre bicentenari sigui el protagonista i on es doni continuïtat als espais verds del Parc de la Remunta i al Canal de la Infanta que l’envolten.

En aquest sentit, l’accés a aquest nou espai seria mitjançant una rampa i unes escales, que salvant el talús de separació entre el Samontà i la Marina, recuperaria la funció originària del pont del Canal de la Infanta abans de perdre’s per fer les obres de prolongació de l’Avinguda Josep Tarradellas cap a Cornellà.

Realitzat per arquitectes de PERSEU, el projecte alternatiu al municipal, segons confirma l’associació, “no afecta ni l’edificabilitat ni la quantitat d’habitatges de protecció oficial previstos” sinó que “combina –al contrari del projecte unilateral pretès pel Consistori- el desenvolupament urbanístic de la ciutat amb la preservació del conjunt patrimonial de primer ordre”. En concret, ja no només es tracta de l’arbre bicentenari, sinó també del Canal de la Infanta, el Pont que el travessava i el talús entre el Samontà i la Marina.

Cal matisar que hi ha la intenció, segons el Consorci de la Gran Via, de trasplantar el pi, qüestió a la que també s’oposa PERSEU i que qualifica d’inviable degut a la mida de l’arbre (12,40 metres d’alçada oer 2,60 m de perímetre), la seva antiguitat i els problemes que per sí donen arbres d’aquest tipus. Per aquets motiu, en col·laboració amb el Centre d’Estudis de L’Hospitalet, l’Ateneu de Cultura Popular, La Saboga, la Federació d’Associacions de Veïns, el barri del Centre, i bona part dels partits de l’oposició, PERSEU demanarà aquest 27 d’octubre la preservació ‘in situ’ del Pi de la Remunta amb una moció que obligarà a posicionar-se a l’equip de govern. A més, les plataformes ciutadanes demanaran declarar el Pi de la Remunta com a ‘Arbre d’interès local’.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios