www.elllobregat.com

Novembre d’aniversaris

Por Mari Carmen López

jueves 12 de noviembre de 2015, 03:24h

Al setembre es van complir 40 anys dels darrers afusellaments del franquisme.

A l’octubre vam recordar el 75 aniversari de l’assassinat del President Companys pel franquisme tot lloant el seu compromís amb les llibertats del poble de Catalunya. Un republicà que va patir, que va lluitar i que nosaltres hem de fer vèncer. També vam honorar la generositat de les Brigadistes Internacionals que van donar la vida per alliberar-nos del feixisme. Com Companys, moltes antifeixistes van convertir-se en refugiades, com els milers que esperen en condicions deplorables a les portes d’una Unió Europea, que més enllà de proclames i reunions, no ha fet els seus deures humanitaris.

Aquest novembre hauran passat 40 anys de la mort del genocida Franco, 40 anys d’oblit i de vergonya per a una llarga Transició bipartidista que no ha reparat com cal les persones represaliades. I el dia 20, aniversari de la mort d’un Franco que va perviure amb el seu “atado y bien atado”, serà el quart aniversari d’un govern del PP que ha fet una política de terra cremada sense precedents. 4 anys de retallades de drets socials i polítics que pugnen frontalment amb els drets humans. Un PP que no ha condemnat mai el franquisme.

Cap govern de la democràcia ha fet la ruptura amb el Règim franquista que requeria la higiene democràtica. L’any 77 es va aprovar una llei d’impunitat que emparava els botxins de la dictadura. L’any 78 un referèndum trampa ens va llegar una monarquia. El 2007 el PSOE va fer una llei de Memòria que va perpetuar la impunitat franquista. Això té tot a veure amb el nostre dia a dia.

És imprescindible tenir present el passat si volem tenir futur. Per això aquest desembre toca no oblidar a les urnes a totes les cornellanenques que van perdre-ho tot amb generositat i es van tornar a aixecar per a continuar lluitant pel pa i també per les roses. Per fer net de corruptes i corruptors, de castes i portes giratòries. Nosaltres, que sí tenim memòria, treballem cada dia amb aquest capital comú al vostre servei des de casa vostra, l’Ajuntament.III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios