www.elllobregat.com
Viladecans modernitza el polígon industrial del Centre per fitxar noves empreses i generar més ocupació

Viladecans modernitza el polígon industrial del Centre per fitxar noves empreses i generar més ocupació

jueves 12 de noviembre de 2015, 03:32h
L’Ajuntament instal·larà al 2016 fibra òptica i millorarà la canalització de les aigües pluvials. La modificació urbanística vol atraure a noves empreses amb una major integració del sector econòmic amb la zona urbana.

L’aposta per la reindustrialització a Viladecans dóna un pas més, en aquest cas, amb el tradicional polígon Centre, amb mig segle d’història, com a protagonista. El darrer Ple municipal va aprovar la modificació del planejament urbanístic d’aquest sector econòmic amb l’objectiu de reconvertir-lo novament en el polígon industrial atractiu i dinàmic que va ser en el seu moment i atraure, per tant, a noves empreses que generin nous llocs de treball.

Amb una inversió de 2,2 milions d’euros, amb el 70% finançat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Viladecans reinventarà, segons fonts oficials, el Centre en un nou parc industrial urbà, amb unes instal•lacions i uns serveis més moderns i en un entorn més amable i integrat amb la ciutat i la resta de zones de negoci. Per aconseguir-ho, de moment, l’Ajuntament equiparà tot el sector econòmic amb fibra òptica, a més de millorar la canalització d’aigües pluvials per evitar riscos d’inundacions. Dues millores fonamentals de les que es beneficiaran les prop de 300 seus d’empreses que hi ha ara mateix al polígon, el 70% en actiu.

En aquest sentit, la modificació aprovada amb els vots favorables del PSC (11), Ciutadans (4) i Partit Popular (2) crearà dos nous carrers, reordenarà usos, fomentarà l’eficiència energètica i millorarà les infraestructures. D’altra banda, potenciarà l’avinguda de la Generalitat com a eix de mobilitat, respectant –sempre- la filera de cases construïdes els anys 50 a peu de carretera i que representen una de les imatges històriques de la ciutat. Així, amb la modernització del Centre i el desenvolupament de Ca n’Alemany, Viladecans es posiciona com a un nou nexe industrial a la zona metropolitana que segur es tindrà en compte en aquest progressiu procés de reindustrialització del territori. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios