www.elllobregat.com
L’Institut Europeu d’Administració Pública premia a la Diputació de Barcelona pel projecte ‘Entorn Urbà i Salut’
Ampliar

L’Institut Europeu d’Administració Pública premia a la Diputació de Barcelona pel projecte ‘Entorn Urbà i Salut’

miércoles 18 de noviembre de 2015, 17:53h

El projecte ja estat escollit entre 266 propostes als premis europeus a l’excel·lència del sector públic

El projecte ‘Entorn Urbà i Salut’, una proposta pluridisciplinar de la Diputació de Barcelona, ha estat premiat aquest matí al millor projecte transversal del Premi Europeu del Sector Públic (EPSA), entre 266 propostes presentades a aquest certamen que valora l’excel·lència del sector públic. La diputada de Salut Pública, Laura Martínez, acompanyada per una delegació de la corporació provincial, ha estat l’encarregada de recollir el premi celebrat a Maastricht (Holanda) sota els auspicis de la Presidència luxemburguesa de la Unió Europea.

Aquest projecte, creat fa cinc anys i on participen la gran majoria de serveis: Urbanisme, Esports, Medi Ambient, Igualtat i Ciutadania o Benestar Social, entre d’altres, neix de la consciència que s’ha anat assumint, segons fonts de la Diputació, de que la salut col·lectiva està en gran part determinada per polítiques alienes al sector sanitari. Els factors socioeconòmics, l'educació i la cultura, les característiques físiques de les ciutats i pobles, els factors ambientals..., tenen una incidència sobre la salut i la qualitat de vida de les persones més rellevant que el propi sistema de salut.

Es tracta doncs d'aplicar l'estratègia promoguda per l'OMS, "Salut a totes les polítiques", amb la inclusió de la perspectiva de salut en totes les polítiques locals, creant sinèrgies entre les diferents àrees d'acció política dirigides a crear entorns urbans saludables que fomentin la millora de la salut de la població, perquè el disseny de les nostres ciutats i pobles (planificació urbana, jardins, aparcaments, mobilitat, equipaments al barri, etc.) té un impacte directe en la nostra salut.

El reeiximent en aquest objectiu transversal i la influència i possibilitat de replicar contingut i forma de treball en tots els municipis, independentment de la seva grandària, és el que ha fet el projecte "Entorn Urbà i Salut" guanyador d'aquests premis.

Paral·lelament, el Servei d'Intermediació en Deutes de l'Habitatge ha estat mencionat com a Bona Pràctica per part del mateix Premi Europeu del Sector Públic EPSA 2015. Aquest servei, impulsat conjuntament per l'Àrea d'Atenció a les Persones i l'Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona, amb la col·laboració dels col·legis d'advocats de la demarcació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, els ajuntaments i els consells comarcals, ofereix assessorament jurídic i intermediació amb les entitats financeres a persones i famílies que tenen problemes per afrontar els deutes hipotecaris, des d'una acció coordinada i un model i circuit únic de mediació en tot el territori de la demarcació de Barcelona. Des de que es va posar en marxa, l'any 2013, ha atès 2600 famílies en els 31 punts supramunicipals que donen atenció a 245 municipis de la demarcació. Una mostra de l'èxit del servei és que en un 76% dels casos en que ha estat pertinent intermediació bancària s'ha arribat a un acord.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios