www.elllobregat.com
L’Àrea Metropolitana crearà un operador energètic propi
Ampliar

L’Àrea Metropolitana crearà un operador energètic propi

miércoles 18 de noviembre de 2015, 18:27h

El nou pressupost de 2016 inclou una partida de 250.000 euros que servirà per endegar la realització dels estudis previs

L’Àrea Metropolitana de Barcelona va néixer, efectivament, per sumar els esforços dels ajuntaments de la zona i així oferir noves respostes a les necessitats municipals. Aquest és un nou exemple: l’ens metropolità ha aprovat dins dels seu pressupost per l’any 2016 la creació d’un operador energètic públic per l’àmbit metropolità amb l’objectiu de fomentar l’estalvi, l’eficiència i les energies renovables. En definitiva, es tracta d’incentivar tot una transició del model energètic gràcies a aquest nou operador de caràcter públic.

En concret, el pressupost per 2016 inclou una partida inicial de 250.000 euros per realitzar els estudis previs que permetin el funcionament d’aquest operador: es posarà el focus, en aquest sentit, en els serveis de generació, comercialització i consum d’energia: “Volem que l’operador d’energia sigui un instrument clau per impulsar una transició cap a un model energètic, basat en les energies renovables, i que actuï de manera transparent, permetent una democratització de l’energia, ha dit la vicepresidenta de Medi Ambient de l’AMB, Janet Sanz.

L'operador gestionaria l'energia verda generada en les instal·lacions municipals i metropolitanes, assolint estalvis econòmics i fent de catalitzador d'un nou model energètic, generant les sinèrgies necessàries entre els diferents actors implicats. Podrà planificar i gestionar inversions de generació, estalvi i eficiència energètica, fer gestió del consum i oferir assessorament i serveis energètics als ajuntaments i a la ciutadania. De la mateixa manera, el nou operador pretén gestionar de forma integral tota l'energia renovable generada les instal·lacions metropolitanes de tractament de residus i del cicle de l'aigua, així com la planificació, desplegament, operació i manteniment d'instal·lacions noves i existents d'energia renovable de l'AMB i dels ajuntaments metropolitans que així ho vulguin.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios