www.elllobregat.com
El 14 de desembre, data clau per als professionals de l’esport
Ampliar

El 14 de desembre, data clau per als professionals de l’esport

jueves 10 de diciembre de 2015, 07:22h
A partir d’aquesta dada podran començar la tramitació per inscriure’s al Registre Oficial de Professionals de l’Esport català. De moment, es podrà fer la tramitació ordinària als registres de la SGE i la resta d’oficials

El La Secretaria General de l’Esport (SGE) ha establert en el proper 14 de desembre la data d’inici de la tramitació dels procediments per adequar-se a les fases de desplegament de la Llei 7/2015 de modificació de la Llei 3/2008 de l’exercici de les professions de l’esport i poder inscriure’s així en el Registre Oficial de Professionals de l’Esport de Catalunya (ROPEC).

A partir d’aquesta data, i per tal de facilitar el servei d’aquells usuaris interessats, es posarà al seu abast l’opció de la tramitació ordinària de documentació a través dels registres generals de les Representacions Territorials de l’Esport i del Consell Català de l’Esport, així com la resta de registres oficials. S’està treballant a fons perquè també sigui possible fer-ho a través de les Oficines de Gestió Empresarial en aquella mateixa data o en una de molt propera. Així mateix, durant el primer trimestre de 2016 està previst habilitar la tramitació en línia d’aquesta documentació a través del portal Tràmits Gencat, que en aquests moments s’està adaptant als requeriments tecnològics necessaris per fer-ho possible.

En les últimes setmanes, la Secretaria General de l’Esport ha portat a terme una campanya informativa amb sessions celebrades a les cinc demarcacions territorials del país (Tortosa, Girona, Lleida, Tarragona i Esplugues de Llobregat) per donar a conèixer de forma extensa i pràctica el funcionament i les característiques d’aquests procediments.

Aquesta campanya de difusió territorial a tot el sector esportiu s’ha adreçat als estudiants, titulats i resta de professionals per informar-los detalladament del tipus de procediment i el calendari de tramitació descentralitzada per a una major proximitat, així com les diferents vies administratives que s’habilitaran.

Cal destacar que fins l’1 de gener del 2017 continuarà en suspens el règim sancionador de la Llei i, per tal que tothom es pugui adequar als requisits de la Llei abans d’aquest termini, el Consell Català de l’Esport posa a disposició del sector esportiu les informacions concretes d’aquests serveis.

Reconeixement dels socorristes
Entre les modificacions més substancials de l’esmentada Llei, cal fer una menció especial de la disposició addicional sisena i de la disposició transitòria sisena. En el primer cas, s’estableix el reconeixement professional de formació i experiència no formal (dues temporades en actiu) de les diferents modalitats esportives, mentre que en el segon es reconeix professionalment la figura del socorrista aquàtic en piscines, també amb formació i experiència de dues temporades. Ambdues modificacions constaran d’un procés senzill per a l’usuari que li permetrà adequar-se a la normativa sense dificultat. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios