www.elllobregat.com
Aprovat el Pla Director Urbanístic del Delta
Ampliar

Aprovat el Pla Director Urbanístic del Delta

viernes 18 de diciembre de 2015, 18:17h

La Comissió de Política Territorial i Urbanisme tira endavant el PDU tot i les recents crítiques d’entitats mediambientals que demanaven, segons han definit, l’aturada “l’Eurovegas 2”

La fallida del gran projecte d’Eurovegas va deixar sobre la taula el dubte de què fer amb tota la zona Delta per rentabilitzar més l’activitat econòmica del territori. Anys després de la lluita contra el magnat Adelson, ara les entitats mediambientals mantenen el rebuig al que ells han anomenat l’Eurovegas 2. Es tracta del Pla Director Urbanístic del Delta que ha aprovat la Comissió de Política Territorial i Urbanisme de Catalunya i que afecta a 702 hectàrees dels municipis de Sant Boi de Llobregat, Viladecans i Gavà.

Segons la conselleria de Territori i Sostenibilitat, el PDU busca desbloquejar expectatives de desenvolupament urbanístic en aquesta zona on encara quedaven hectàrees classificades com urbanitzable no programat. En aquest sentit, el PDU incrementa en un 40% els sòls agrícoles i els espais lliures gràcies precisament a la nova delimitació de zones forestals i agrícoles. Es pot dir, així, que el Parc Agrari creix oficialment en 148 hectàrees: “S’ha aconseguit preservar un parc agrari realment valuós pel seu interès ambiental i capacitat productiva mitjançant la important desclassificació de sòl urbanitzable que generava expectatives infundades i molta especulació”, ha dit el conseller en funcions de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila.

D’altra banda, el PDU delimita cinc sectors per a l’activitat econòmica, que sumen 156 hectàrres. En concret, es tracta dels sectors Llevant i Antic Hiper de Sant Boi de Llobregat; el sectors de Can Sabadell i de Serral Llarg, a Viladecans; i el sector dels Joncs a Gavà. Aquests sectors queden definits per usos industrials, hotelers, turístics, esportius, logístics, terciaris, d’oficines i residencials. En contra, es desclassifiquen 121 hectàrees (un 18% del total del PDU).

Abans, fins i tot, de la seva previsible aprovació, més d’una dotzena d’entitats del territori, la gran majoria mediambientals, van demanar l’aturada del PDU que, com dèiem, van qualificar d’Eurovegas 2 i que, segons ells, “s’ha tramitat com a succedani del fallit projecte d’Eurovegas al Delta del Llobregat”.

Les entitats critiquen que l’augment del sòl agrícola i forestal (140 de les més de 200 hectàrees que es guanya amb el nou PDU) no és ben bé real, sinó que simplement es tracta d’una regularització de terreny desclassificat anteriorment. A més, creuen que la nova eina del PDU “de delimitació i interès supramunicipal treuen competències als ajuntaments i demanen una major participació ciutadana per dibuixar el futur del Delta.

D’altra banda, consideren que no és necessari l’augment substancial de sòl per a activitats econòmiques ja que hi ha, segons exposen amb l’estudi de l’AMB ‘Polígons d’activitat econòmica a l’ÀMB’ com a argument, 22 sectors dels quals dos estan sense urbanitzar (9,44%) i cinc amb importants deficiències (18,33%): “és del tot injustificat des d’un punt de vista econòmic la creació de més sòl per a activitat econòmica”.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios