www.elllobregat.com
L’AMB reclama a l’Estat el pagament del deute acumulat de 21,5 milions d’euros
(Foto: Arxiu)

L’AMB reclama a l’Estat el pagament del deute acumulat de 21,5 milions d’euros

martes 22 de diciembre de 2015, 17:43h

L’Administració General de l’Estat no paga els 4,3 milions d’euros anuals obligatoris des de l’any 2011

S’acaba un nou any i ho fa, novament, amb l’impagament de la partida per part de l’Administració General de l’Estat (AGE) a l’Àrea Metropolitana de Barcelona. El Consell Metropolità, màxim òrgan de govern de la institució, ha aprovat avui per unanimitat reclamar al Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques el pagament del deute acumulat en aquets cinc darrers anys i que ascendeix a 21,5 milions d’euros.

Aquesta xifra correspon a l’ens metropolità en concepte de finançament –obligatori- establert per la Llei 1/2006, del 13 de març, una norma que, tot i que és anterior a la creació de l’AMB, recull el Règim Especial del municipi de Barcelona i on especifica que quan l’ens metropolità fos constituït rebria obligatòriament “una subvenció de caràcter finalista que es podran fixar en els Pressupostos Generals de l’Estat pel finançament de aquells serveis específics que constitueixin l’objecte de les àrees metropolitanes”. Amb aquest argument, l’AMB reclama el que li correspon per un lustre d’activitat, després de fixar-se inicialment una partida de 4,3 milions d’euros anuals.

La constitució de l’ens metropolità i del seu Consell es va produir l’any 2011. L’Estat, però, mai ha aportat aquest concepte. Així, doncs, com ja comença a ser habitual, l’AMB reclamarà de manera formal novament el pagament del deute que ja acumula un lustre d’impagament. En aquest sentit, l’Àrea insta a l’AGE a fer els ajustos necessaris per a poder-los abonar en un termini de tres mesos, així com a incloure en els pressupostos del 2016 la partida anual que correspon a aquest exercici.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios