www.elllobregat.com
Maite Aymerich, investida alcaldessa de Sant Vicenç dels Horts
Ampliar

Maite Aymerich, investida alcaldessa de Sant Vicenç dels Horts

Por Dayana García Blas
martes 29 de diciembre de 2015, 22:22h
Oriol Junqueras ha oficialitzat la seva renúncia a l’alcaldia apuntant que “hem estat gent que ha sumat per superar les adversitats”
Maite Aymerich ha estat nombrada aquest vespre alcaldessa de l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts gràcies al suport d’onze dels 21 regidors que han oficialitzat el relleu al capdavant del Govern local després de la renúncia d'Oriol Junqueras, president també d'Esquerra Republicana de Catalunya. La nova dirigent ha posat de relleu que en Junqueras no deixa el càrrec per “imputacions, ni pactes”, sinó més bé per “dedicar-se en cos i ànima a la independència nacional i a la justícia social”.

D’altra banda, l’ex alcalde del municipi ha remarcat que deixa la seva posició per temes personals i per dedicar-se al futur de Catalunya. Durant els 11 anys que ha estat com a regidor a l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, gairebé cinc com alcalde, “hem canviat el poble perquè sinó hauríem hagut de canviar de poble”. De fet, Junqueras ha defensat que amb el seu equip de govern han fet front a les “adversitats”. El repte diari ha estat “recuperar els elements democràtics fonamentals”, així com reduir el deute de l’administració que era de 24 milions i ha passat a ser de 5 milions. Aquests “èxits” han permet alliberar les finances de la ciutat i dedicar més recursos a les polítiques socials i a l’educació.

A més, el president d’ERC ha recordat que, mica en mica, s’ha situat al país en la “punta de llança en l’educació”. La seva dedicació a l’estudi durant anys i a la tesi li va fer assumir la regidoria d’ensenyament a l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, cartera que ara portarà Miquel Àngel Camacho. No obstant, la realitat és que “el municipi està molt millor i ara si que té eines per enfrontar-se” gràcies a la col·laboració contínua de molts partits implicats.També ha alertat que “el èxits electorals van i venen, els partits guanyen i perden”. Per aquesta raó, ha subratllat que no és bo obsessionar-se amb la victòria o en tenir un determinat resultat i és que les coses s’han de prendre amb calma i esperança. Sempre s’ha de tenir “voluntat d’entesa”, ha afegit Junqueras. El que necessita Sant Vicenç dels Horts es construir grans equips humans amb gent de qualitat al capdavant. Així mateix, Junqueras ha dit que ha arribat el dia de “deixar l’alcaldia perquè altres l’agafin amb més il·lusió encara”. Segons l’ex alcalde “som un poble hiperactiu en participació social i continuarem superant les adversitats”.

Maite Aymerich, la nova dirigent del consistori del poble, ha addicionat que l’Oriol Junqueras “ens ha ensenyat a relativitzar les èxits obtinguts encara que vinguis d’un partit amb molta història”. El relleu s'ha donat com s'esperava amb els vots favorables de l'equip de Govern, en coalició amb SVH Sí Se Puede (dos regidors). Pel que fa el principal partit de l'oposició, Miquel Comino, líder del grup local del PSC, ha insistit -com ja va fer el dia que es va confirmar la notícia- en què "no la veiem legitimada" per assumir aquest repte. En aquest sentit, dies enrere qualificava de "frau electoral" aquest procés fet servir per mantenir el govern local.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(7)

+
0 comentarios